Hava Durumu

Bu kadar mı zor?

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2021 06:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 05:00

Acaba hataları önce kendimizde mi arasak artık?

Ülkemdeki her konu gibi sokak köpekleri konusunda gündem oldu. Yine ve yeniden her şeyde olduğu gibi ülkem ikiye ayrıldı.

Çok şikayetçi olup mağdur olan da vardı,‘hayır onlar sokakların neşesi’ diyende.

Aslında bu tartışma uzun süredir var ara ara çıkardı ama bir çözüm bulunamaz kaldığı yerden devam ederdi.

Küçük Asiye ise artık taşan son damla oldu.

Benin oturduğum muhitte de çok sokak köpeği bulunuyor ve hakikaten bazen zor anlar yaşatıyorlar insana. Ama ben kendim korkarım zaten bana dokunmasalar bile o benim sorunum. Daha önce de oturduğum yerde de sıkıntıydı hatta yazın akşamları yürüyüşe çıkanlar ellerinde sopalarla çıkıyorlardı.İlk gördüğümde bu ne böyle demişliğim var. Meğer sebebi başıboş dolaşan köpeklermiş ve bir kaç saldırma vakası olmuş çözümde bulamamışlar başka, çarene: Sopa...

Pandemi dönemine gidelim şimdi. Birden aklıma düştü çünkü hatırlayın sokağa çıkma yasaklarında hayvanları gezdirmek serbest idi. Ve ben o sıra o kadar çok sırf sokağa çıkmaya bahaneleri olsun diye sokaktan köpek alarak artık sahiplendik bahanesiyle sokağa çıkan insan gördüm. Amaç hayvanlara yararımız olsun değil hayvanın bize yararı olsun idi. Sonra ne oldu az çok tahmin edersiniz , pandemi bitti hayvana gerek kalmadı. Onca hayvan başıboş sokağa terk edildi aç bilaç. Uludağ’ın etekleri başıboş hayvanlarla dolu ve ben gördükçe ağzım açık kalır çünkü neredeyse hepsi cins hayvanlar. Bir hevesle alınıp sonra da artık hevesleri bitince atılan hayvanlar.

Hiçbir zaman suç onlarda olmadı bütün kabahat bizim. Ne yapıyorsak kendimiz kendimize yapıyoruz.

Ben bu konuda ikilemdeyim.

Çünkü aslında bu sorunun içinde bende varım oturduğum yerde çok başıboş köpek var evet çoğu zaman sıkıntı çıkıyor evet hem böyle aç bilaç dolaşmalarına gönlüm razı değil hem de barınaklar konusunda şüphelerim var.

Ama kavga gürültü çıkarmak yerine birbirimize zıt gitmek yerine muhalefet belediyelerin saçma sapan bir yarışa girmesi yerine oturup hep beraber bir kafa yorsak ya bu konuya.

Şuna da karşıyım,“eee neymiş Avrupa’da da başıboş köpek yokmuş”

Evet yok.Kedi bile yok neden? Aldığı kadarı barınakta ya sahipli peki gerisi? Bunu hiç soran yok ama. Gerisi yapılacak bir şey olmadığı için (!) uyutuluyormuş! Ne yapalım biz de Avrupa’nın gaddarlığını mı örnek alalım.

Öte yandan canımız söz konusu, çocuklarımız, sevdiklerimiz söz konusu.

Bir de Asiye’nin yerine ve ailesinin yerine koyalım kendimizi. Ben içimin acısına açıp da görüntülere bakamıyorum kendimi çocuğumu hiç yerine koyamam, dayanamam.

Velhasıl kelam yine her zamanki gibi yapıp kavga edeceğimize, saçma sapan yarışlara gireceğimize, boşu boşuna bas bas bağıracağımıza oturup bir çözüm bulmalıyız hiçbir canlıya zeval gelmeden.

Bu kadar zor mu ya hakikaten?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.