Hava Durumu

Bu kadar hıza alışkın değilim

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2021 07:30

Parkta oturuyorum. Oğlum oynuyor bende onu izliyorum. Park çocuk dolu her yaştan var. Tevafuk ya önümde de 2 kız çocuğu daha 12 13 yaşları civarındalar oturup muhabbet ediyorlar aralarında. Tanıyorum da çocukları aynı yerde oturuyoruz ve neredeyse her gün karşılaşıyoruz. Birkaç kere de şahit olmuştum şimdi yazacaklarıma ama gülüp geçmiştim. Ama gülünüp geçilecek cinsten değil galiba bunlar.

Bu sefer biraz uzun izleme şansım oldu onları.

Birbirlerine hitap şekilleri; kanka, aşko, aga, kanki...

Konuştukları konuları sıralayayım size;

Kıyafet ama hiç durmadan, süs püs, aksesuarve tabiki tiktok...

Hep Tiktok her daim Tiktok ve dans...

Ezberlemeye çalıştıkları dans figürleri ve gayet doğal telefonu koyup o hareketleri kayıt altına alıp paylaşmak...

Hem de zevkle gururla etrafa özellikle gösterme çabasıyla dikkat çekme isteği ile...

Bakın normal hareketler değil yaptıkları yaşlarına uygun hiç değil. Sokak ortasında gururla çok matah bir iş yapmışçasına sergilemeleri hiç normal değil.

Tek odak noktaları bu. Bir de kıyafet konusu var. Onu alacağım şunu giyeceğim şu renk olacak üstüne şu crop (!) olur altına şu marka ayakkabı... Havalara uçuyorlar birbirlerine anlatırken. Bir durdum düşündüm bizde böyle mıydık acaba? Hatırlamıyorum ama böyle konuşmalarımızı da hatırlamıyorum. Bizim nesil bu kadar erken başlamadı bu hallere. Her şey tadında tuzundaydı hakikaten galiba bizim zamanımızda. Şimdi her şey çok erken ve çok zamansız gibi geliyor bana. Ben kızların o genç kız ve uçarı (!) hallerine bu sefer gülemedim.

Nedense ürkütücü geldi bana. Ne aceleniz var acaba yaş daha 12... Durun bakalım bunun 15'i var 18'i var 20'si var. Halleri hareketleri de bir değişik. Öyle bir giyiniyor ki bazıları hakikaten şaşıyorum 12 yaşındaki kızın o giydiklerini 25 yaşında bir genç kız çok rahatlıkla giyer bırak benim yaşımdakiler bile giyer, yaşım 31. Dekolte desen var hafif transparanlık desen var yav siz koştura koştura parkta oyun oynayan çocuklarsınız ya.

Muhabbetleri bitince cümbür cemaat hummalı bir oyuna daldılar üstelik. Ben mi garibim zaman değişti de yakalayamadım mı artık bunlar çok normal de bana mı anormal geliyor bilmiyorum. Sadece verdiği his şu bende; yediklerimiz gibi biz deGDO'lu olmalara başladık. Her şey ve herkes bir vakitsiz bir zamansız haddinden fazla hızlı. Gerek var mı bu kadar acele etmelere? Çocukların suçu yok, bi kere medya bu yönde, onlar da nereye yönlendirirsen oraya gelirler zaten de ben anne babaları anlayamıyorum. Memnunlar mı bu hızdan hakikaten?

Zaten büyüyecek eninde sonunda bu çocuk bu kadar erken olmasına ne gerek var?

Tabi böyle karşıdan konuşması da kolay daha o kadar ilerlemedik biz yolun başındayız oralara gelince neler göreceğiz bilmiyorumve ben ne yapacağım onu da bilmiyorum ama yine de abes geliyor.Bir huzursuzluk hissi veriyor her şeyin bu kadar erken ve hızlı ilerlemesi bana. Her şeyin zamanında güzel olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorlar ki şimdi özendikleri yaşlara gelince şimdiki zamanlarını özleyecekler. Ama işte yaşayarak öğrenecekler biz de buna tecrübe diyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.