Hava Durumu

Boşluk

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 07:30

Ne değişik duygular bunlar. Ne enteresan zamanlar.

Ramazan geldi ben öyle unutmuşum ki 1 gün önce hatırladım. Aklımdan tamamen çıkmış gitmiş. Bomboşum. Beynim boşalmış gibi sanki. Ne ilginç. Ramazan'ın gelişini dahi kavrayamadım. Bir boşluk gibi sanki şu an zaman. Anlamsız gibi. Ya da tabi bana da öyle gelebilir. Ama şu anki hissiyatım bu.

İçimde bir yer dolması lazımken boş kalmış da bende öyle kalakalmışım gibi bir his.

Halbuki Ramazan böyle mi gelirdi bana. Ne şenlikli ne coşkulu ne hazırlıklı...

Bayram gelmiş gibi gelirdi. Şimdi...

Aynı normal bir gün gibi. Unutmuşum bile. O kadar normal. Anladımki her şeyin tadı sevdiklerinle hepberaber çıkıyormuş meğer. Zor zahmetli meşakkatli diye sızlanırdık söylenirdik. Onca hazırlık zor gelirdi gözümüze. Yerken gülerken eğlenirken sıkıntı yok da hazırlık aşaması hep gözümü korkutmuştu benimde, ne yalan söyleyeyim.

O zor gelen anlar bile en güzeliymiş meğer. O koşuşturma ne anlamliymis meğer.

O sofralar...

Hele o sofraların etrafındakileri. O kaşık çatal sesleri. Gülüşmeler konuşmalar...

Şimdi arasan da yok hiçbiri. Ne ses var ne gülüşmeler. Herkes de bi burukluk.

Ne hazırlık var ne koşuşturma. Bırak heves de yok. Ruhum yaşlandı sanki. Diyorum ki yapma böyle kendi kendime sen neşelen sonra evini de neşelendir yok ne kadar yapsam da olmuyor. Içimden gelmiyor atamıyorum bu burukluğu içimden.

Ne davulcumuz var bizi uyandıran ne akşam ki hepberaber güle oynaya gittiğimiz teravih namazımız... Teravihten gelince bizim orda komşular sözleşir herkes kapının önünde toplaşıp çay içerlerdi. Saatin önemi yok. Zaten uyumak yok. Saat 2-3 ne farkeder. Herkes çoluk çocuk dışarıda çay sohbet muhabbet... Mis. Artık millet sahur hazırlığı için kalkmaya davranırdı. Dı... Geçmiş zamanla konuşuyorum resmen. Şimdi camiler de bomboş sofralar da sokaklar da.

O Ramazan'ın getirdiği tatlı telaş da. Hele o akşam üzeri koşuşturması insanların bayılırdım. Herkes de bi telaş fırınlar kalabalık marketler kalabalık. O efsane pide kuyrukları. Şimdi pide de alamıyoruz sıcak sıcak. Kuyruk oluşmasın diye yasaklandı. Allah allah...

Kim derdi ki bunları yaşayacağız. Güler geçerdik önceden duysak.

Şimdi nasıl olacak ne Ramazan ne bayram...

Bayramlaşmak yok el öpmek yok ziyaret yok sımsıkı sarılmak yok...

Allah bize sabır ve akıl sağlığı versin. Zor zamanlardan geçiyoruz. Hamdolsun iyiyiz sağlıklıyız  evimizdeyiz diyoruz ama herkes bi boşlukta. Hemde derin bir boşluk da. Iyiyim desek de bi yıpranmışlık var hepimizde. Hele üstüne bu ramazan. Iyi olmadı. Daha da çok büyüyecek bu içimizde ki boşluk. Biz alışmışız kalabalıklara kültürümüz de hamurumuz da bu var. Zor. Nasıl geçer şimdi zaman...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.