Hava Durumu

Bizde bitiyor her şey

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 07:00

Başımıza ne geliyorsa bunun büyük sebebi biziz.

Bizim kararlarımız yönlendirir yolumuzu.

Önümüze seçenekler sunulur, farklı yollar verilir, hangisinden gitmek istersin denilir, sende birini seçersin. Hür iradenle, bile isteye...

Sonrasında ise başına geleceklerden sen sorumlu olursun. Yola girerken bazı şeyleri düşünmüş olman gerekir. Çünkü bu dünya da hiçbir şey güllük gülistanlik değil. Her şeyin bir bedeli ve karşılığı var.

Ama iste bazen bunu öngöremiyoruz. Basiretimiz mi kapanıyor diyeyim kendi düşen ağlamaz mı diyeyim bilemedim. Ama bazen de bile isteye hatta bazen oyunla dalavereyle giriyoruz o yollara. Olmayacak şeyi oldurmaya çalışıyoruz. Kendimiz için kârlı görüyoruz o yolu ve ne yapıp edip çıkıyoruz yola ve sonra ne oluyor. Sadece kendimiz değil kim varsa o yola çıkan herkesi bir çıkmaza, ağır bir imtihana sürüklüyoruz. Aslında taaa en başından olmayacak dua olduğunu bilerek amin diyoruz.

Olmayacak şeyi oldurmak.

Oldurabilen var mı bilmiyorum.

İnsan ne yaparsa kendi kendine yapar. Aldığı kararlar belirler hayatını. Sadece kendi hayatını değil yol arkadaşınınkini sonradan yanında var olacakları da. Nefsimize dünyanın allı pullu yüzüne kanınca olduğu kadarı ile değil daha fazlasında gözümüz olunca her şeyi mübah sayıp kim varsa ne varsa önünde engel tek-tek yok edip insanoğlu aklına koyduğunu yapıyor. Ne yazık ki sonunu düşünmeden. İşte sonrası hüsran...

Rezil olmuş hayatlar boşa gitmiş ömürler birbirini yemiş yok etmiş insanlar.

Ne uğruna. Para. Mal. Mülk. Makam. Mevki. Lüks yaşam.

Peki sonu ziyanlık.

En büyük yanlışımız ne biliyor musunuz hepimizin; "amannn bi daha mı geleceğiz dünya ya"

Evet işte burada saptırıyoruz her şeyi. Başlama noktası tam olarak burası. Böyle de olunca dünya ya da bir daha gelmeyeceksek her şey mübah. Bir ben önemliyim. Bir benim hayatım hayat gerisi teferruat oluyor ve işte burada kopuyor dananın kuyruğu.

Her yer sefil olmuş hayatlarla rezil olmuş insanlarla doluyor.

En büyük lüks oluyor böylelikle huzurlu hayat.

Aslında bizde başlayıp bitiyor her şey bilsek.

Rezil olmakta huzurlu olmakta.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.