Hava Durumu

Bitmiyor iyi mi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2020 07:30

Dün akşam deprem olmuş sabah görüyorum. 4.1 şiddetinde İstanbul'da taa dibimizde.

Çernobil nükleer santraline yakın yangın başlamış 10 gündür söndürülemiyormuş, santrale gelmesine 1 kilometre kalmış söylenene göre. Daha şimdiden radyasyon 14 kat artmış denilene göre.

Eğer ki söndürülemezse BUMM!

Durun daha bitmedi bize uzak falan filan demeyin. Wuhan'dan çıkan felakette uzaktı hatta ben bize geleceğine ihtimal dahi vermemiştim. Uzak ya hani.

Neler neler kimler kimler var arada ya hani. O iş öyle değilmiş acı bir şekilde öğrenmiş olduk.

Bu yangın bizi neden ilgilendiriyor. Bütün dünyayı ilgilendiriyor da bizi ayrı ilgilendirmesi de bu çarşamba Ukrayna üzerinden Marmara'ya fırtına ve yağış geliyormuş. Hadi hayırlısı. Derkennnn...

Bitmemiş bir de meteor olayı çıktı başımıza anlatılana göre.

Bu salgının da sıcaklar başlayınca bitecek inancımızda bitmiş bulunuyor. Bazılarına göre en erken temmuz da evlerimizden çıkabiliriz. Bazılarına en geç 1 seneye kadar sürecek. Allah sonumuzu hayır etsin başka diyecek bişey yok. Elimiz kolumuz bağlı kendi yaptıklarımızın cezasını çekiyoruz. Acaba diyorum bazen ciddi ciddi kıyamet mi kopacak acaba? Kıyamet değilse bile ağır bi kendinize gelin ikazı. Herkes mesajı almıştır bu saatten sonra herhalde. Dünya bundan bir daha eskisi gibi olmaz derken. Herkes akıllandı yedi şamarı oturdu bir daha bir şey yapacakken iki kere düşünecek insanoğlu derkennnn.  Bi haber;

Çin normal hayata dönmeye başladı ya mağazalar tek tek açılmaya başlamış. Luks mağazalar yeniden yerlerini almışlar ve çok ünlü aşırı lüks ve pahalı bir marka ilk gün 2.7 milyon dolarlık rekor seviyede ciro elde etmiş. 2.7 milyon dolarlık evet!  İlk gün evet!

Aralarında elmaslı melmasli çantalar da varmış. Ve yetkililer bunu intikam alışverişi olarak değerlendiriyorlarmış (!)

Hani bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Habi değişecekti insanoğlu. Hani ders alacaktı. Hani para bir işe yaramıyordu.

Bu kadar mı balık hafızalıyız ya. Bismillah biten giden birşey yok henüz. Bi kendimize geleydik bi emin olaydık. Bazı şeyleri bi kesinlestireydik.

Bizden hiçbir şey olmaz. Biz akıllanmayız. Düzeltemeyiz düzelemeyiz biz olmaz. Başımıza ne gelirse gelsin olmuyor iste. Hiç birşey eskisi gibi olmayacak deniyor ya hep evet bencede olmayacak. Daha kötüsü olacak. Biz akıllanmak yerine sapıtacağız. Bu günlerin acısını çıkaracağız intikam alır gibi. Neyden ve kimden?!

Bu kötülüğü öyle bir bastırıyor ki insanoğlu şu an ve biz normale döndüğümüz an öyle bir patlayacak ki...

Daha kötüsüne hazır mısınız?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.