Hava Durumu

Bir terslik var...

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2017 19:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2017 19:56

Son zamanlarda Bir Suriye-Suriyeli tartışması aldı başını gidiyor.Bayadır var aslında bu tartışma ama birkaç gündür çok sık karşıma çıkmaya başladı.Her yerde Suriyeliler böyle yapmış şöyle yapmış,denize girmiş ,pazara çıkmış... gibi gibi şeyler.

Önce pek de üzerinde durmadım ama gitgide tehlikeli olmaya başladı son zamanlarda sanki.

Hergün 3-4 Suriyeli haberi olur mu?Sosyal medyayı söylemiyorum bile orası daha vahim.

Evet itiraf edeyim benimde ilk geldikleri gün ile bugünkü arasındaki düşüncelerim farklı.Bende de bazı şeyler değişti.İlk zamanlar düşüncelerim daha farklı idi haklarında.Genel anlamda Türkiye olarak öyleydik bence.Sonra işler bizim düşündüğümüz gibi gitmeyince hiçde hoşumuza gitmedi bu durum.

Biz millet olarak haksızlığa uğramışlara,garibanlara,hele ki vatansız kalmışlara karşı i zaafımız var.Kıyamıyoruz.

Hem yetiştirilme tarzımızdan,hem dinimiz gereği,hem de türklüğün verdiği bir şey bu.

Dünyadaki hiçbir devletin,halkın yapmadığını yaptık.Kucak açtık onlara.Sevdik bağrımıza bastık,garibanlar dedik öksüz yetimler dedik.Hep öyle kalsınlar hep başları önde gezsinler istedik sanki.

Ama zaman geçtikçe onlarda normale döndüler.Burayı sevdiler,bizi sevdiler,evlerinde hissettiler,belki de daha rahat ettiler burada.Kanıksamadılar,yabancılık çekmediler.Rahatladılar işlerini kurdular.Çpocukları içimize karıştı.Kadınları,gençleri...

Aslında normaldi tüm bunlar hayata geri dönüyorlardı sadece...

Sonra bu bize batmaya başladı.Bunlara ne oldu demeye başladık.Hani bunlar garibandı demeye başladık.Hep öyle kalsınlar istedik.İşler öyle gitmeyince bir antilik aldı başını gitti.

Ama bakın hepsi normaldi demiyorum.Benim de hoşuma gitmeyen çok yönleri oldu.Garipsediğim taraflar oldu.Yakıştıramadığım,nasıl yani dediğim...Ben de şaşırdım bu kadar çabuk adapte olup içlerimize karışmalarına.

Ama biz bir anda bağrımıza bastığımız kapılarımızı açtığımız insanları istemez olduk.

Öyle haberler çıktı ki sanki ülkeyi yakıyorlar,yıkıyorlar ,istila ediyorlar gibi.

Hele bir haber ajansının yaptığı haberi söyleyemiyorum bile.Sonra bende bu durumdayken bir şey dikkatimi çekti.Bir gariplik var bu işte.Böyle olmaz,olmamalı,bir anda bu kadar nefret olamamalı...

Evet ortada bir gariplikleri var insanların ama bu kadar değil.Her toplumda yok mu?

Bizi düşünün .Bizim milleti düşünün.

Allah göstermesin,yazdıysa bozsun,görmeyi nasip etmesin yaşatmasın ama onların haline düştüğümüzü...

Başka yaşayacak yer ,başka vatan bulmak zorunda kalışımızı düşünün...

Neler geliyor aklınıza.Benim hiç de pek iyi şeyler gelmiyor aklıma.İyiyiz hoşuz da çok başına buyruk bir milletiz.Gittiğimiz yerin herşeyi batardı bize eminim.

Orayıda bize benzetmeye çalışırdık.Güzellikle olmadı zorla...

Demek istediğim bir empati kursak,bir düşünsek gerçekten debir gariplik yok mu ortada.Sanki yeni bir şeyler var.Yeni denemeler mi acaba?

Eğer öyleyse hiç şaşırmadım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.