Hava Durumu

Bir soluklansak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2020 07:30

Şöyle bir dünya dursa bir nefes alsa. Herkes bir rahatlasa bir soluklansa. Azıcık bir otursa millet beyni boşalsa. Sıcak bir çay olur, bir kahve olur. Bir açılsa...

Ulan dese ne yapıyorum ben? Nerdeyim, burası neresi?  Ne olacağım, ne için uğraşıyorum bu kadar? Bu can hırac koşuşturma nereye? Nereye yetişiyorum? Neyle yarışıyorum nereye koşuyorum. İyi tamam koşuyorum bunun sonu var mı? Sonunu bulan var mı istediğini alan var mı? Ya da dursa bu insanlık da neden bu kadar kavga ediyoruz onu bir düşünse.

Çünkü artık hiçbir şey bilinçli gibi durmuyor. Herkes bir kavganın bir kaosun içinde öyle bir telaş var ki neyin kavgası olduğunu dahi unutmuş olabilirler.

Gerçekten ben izlerken yoruluyorum. Yine aşırı jet bir hızla yeni bir yıla girdik. Adım atar atmaz da efsane karşılama oldu. Allah yöneticilere kolaylıklar versin karşıdan izlemesi bile nefes kesici. Ben çoğu zaman aman deyip televizyonu kapatıp geçiyorum. Kendimce görmüyorum ama ben görmeyince her şey bitmiş olmuyor.

Bu kadar kavgaya gürültüye artık kafa gitmiyor. Her daim her yerde bir karmaşa hakim. Kimse ne yaptığını bilmez gibi bir oraya saldırıyor, bir buraya...

Bir hafta kadarcık şöyle bir ara versek dünya olarak bir derin derin nefes alsak. Sakinleşsek düşünmeye vaktimiz olsa. Herkes tekrardan hayatını şöyle bir gözden geçirse. Neyi niçin yaptığımızı bir idrak etsek.

Ben mi çok yorgunum gördükçe daha da mı çok yoruluyorum ya da gerçekten artık işler zıvanadan çıktı mı veya hep mi böyleydi de ben yeni yeni görmelere başladım bilmiyorum. Ama bu aralar gerçekten gördükçe nefesim kesiliyor. Alıp başımı kaçasım geliyor ama nereye?

Yani aslında çok da bir şey istemiyorum sadece azıcık düşünme dinlenme molası.

Bilemiyorum başka yerlerde nasıl ama bizde her şey yüksek hızda olduğu için hiç ortamız olmadığı için çabuk yoruluyorum yoruluyoruz. Herkes hiper tansiyon normali bu. Daha aşağısı kesmiyor. Öyle hareketli hayatımız var. Tamam jeopolitik konumumuzdan dolayı belki sakinlik mümkün değil evet ama azıcık ara sadece. Bir dinlenme molası sadece. Tüm den şöyle sakin huzurlu cıvıl cıvıl bir ortamımız olmaz belki hiç bir zaman ama arada mola da verebiliriz bence. Artık bünyeler de kaldırmamaya başladı çünkü. Arıza vermeye başladık...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.