Hava Durumu

Bir rahat edemeyelim zaten

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2018 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 06:58

Bir rahat yüzü yok bize gerçekten. Biri bitmeden biri başlıyor hayır anlamadım acaba birazcık nefes alsak şöyle bir kendimize gelsek ne olur acaba. Neden yani bu korku bu endişe? Hep bir aman gün yüzü görmesinler telaşı... Biri bitirip diğeri başlıyor. Bıkmadan usanmadan. Anlaşmış gibi nöbet değiştiriyorlar sanki. Yani ne bileyim acaba şöyle gün yüzü görsek biraz, bir nefes alsak acaba ne olur ne bekliyorlar acaba bu korkuları neden?

Gerçekten merak ediyorum ya. Ben kendimizde bu kadar korkacak bir meziyet mi görmüyorum acaba? Bizim bilmediğimiz bir huyumuz bir özelliğimiz mi var da bu telaş ondan mı? Var bir şey bizim anlamadığımız demek ki. Yoksa neden bu kadar uğraşsınlar ki diye düşünüyor insan.

Sayın Trump bayağı okkalı bir tehdit savurdu bize. Yaptırım uygularım dedi. Bayağı hatırı sayılır bir tehdit... Hatta anında icraata geçti bir de. Lafta da kalmadı yani. Ne hikmetse çok da hızlı işledi bu süreç tehdit ile ilk yaptırımın arası gerçekten çok az bir süre. Aceleleri var. Hani bir tehdit edersin, bir beklersin dinliyor mu dinlemiyor mu diye baktın olmadı geçersin icraata. Ama bunlar beklemediler bile, bastılar kısıtlamayı. Bir telaş var. Hayırlısı bakalım hakkımızda!

O tarafta olaylar böyleyken Rusya cephesi de iyice yaklaştı bize... Fırsat bu fırsat diyerekten... Kılım ben bu adamlara. Yüzlerinde bir hinlik var gibi gelir hep bana. Ters bir şey beklerim nedense onlardan. Hani samimi gelmezler. Hangisi samimi derseniz; hiç birisi... Ay gerçekten zor. Her şey yapmacık, herkes yalan. Ali Cengiz oyunu dönüyor her yerde. Annem, kardeşlerim için dua ederdi; 'Okuyun da ehil ahlaklı dürüst devlet adamları olun inşallah başımıza' diye küçük kardeşim de 'Ben canımı yolda bulmadım, o kadar atraksiyona gelemem ben, etme bana öyle dua' derdi. 'Dua mı beddua mı belli değil' derdi. 'İstemem ben' diye tuttururdu. Küçücüktü daha bunları derken. Haklı çocuk çok cengâver, ehil, dayanıklı olmak lazım bedenen de ruhen de. Herkesin harcı değil.

Velhasıl önce devlet adamlarının, sonra cümleten ülkenin işi zor... Uğraşanlarımız çok seviyorlar bizi eksik olmasınlar bizsiz yapamıyorlar. Belki de böyle bir coğrafyanın bedeli de budur. Her şeyin bir karşılığı var. Güzelin imtihanı, bedeli ağır olurmuş.

Bu böyle ebediyyen sürüp gidecek galiba. Ben de alışsam iyi olacak buna.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.