Hava Durumu

Bir rahat bırakmıyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 07:30

Yapamıyoruz yatırmıyorlar, olmuyor.

Cesaret topluyoruz ki bu çok sık olmuyor. Bana göre bazı bedeller ödememiz gerek cesarete gelmemiz için nedense.

Tamam, oldu. Bir şekilde hırsa geldik, olacak dedik. Kafada bitirdik, hedeflendik, başladık işe koyulmaya. Keşke bununla bitse...

Çünkü muhakkak başladığımız bir şeyi bitiriyoruz hamdolsun. Bak bunu seviyorum.

Ama işte bununla kalmıyor, kaldırmıyorlar. Bizim bildiğimiz gibi onlarda biliyorlar. Bir başladık mı durmayacağımızı durdurulamayacağımızı. O yüzden mümkünatı varsa hiç başlamamamız.

Teşebbüs dahi ettirmemeye gayret gösteriyorlar, büyük caba harcıyorlar. Bir şekilde dikkatimizi dağıtacak bir şeyler buluyorlar ve biz maalesef çoğu zaman başımızı sağa sola bile çevirecek fırsatı bulamıyoruz. Çünkü amaç bu çünkü çevirince bir bakınınca şöyle ne var ne yok diye belki de çoktan iş işten geçmiş olabilir. Çünkü sağımıza solumuza bile bakmamız olay. Çünkü bir göz işaretimiz kurulan bu yalan düzeni sarsabilir. Biz inanmasak da kendimize, onlar bizi bizden daha iyi tanıyorlar. Ve biliyorlar. Olmaz. Bertaraf edilebilmemiz çok zaman aldı. Kafamızı eğdirmeleri çok vakitlerini aldı. Halada tam olarak başarabilmiş değiller. Olmuyor çünkü bir türlü istediklerini almak. Bir türlü o kıvama getiremiyorlar.

Bizim için de olmuyor. Bir türlü kıramıyoruz şu zincirleri... Atamıyoruz tam anlamıyla üzerimizdeki ölü toprağını. Gerçi suç bizde de değil, Allah var, bizde çok hareketlenme var. Ama işte başımızdaki belaların birini bitirsek biri başlıyor, birini sildik diyoruz biri pırtlıyor. Bitmiyorlar zehirli sarmaşıklarla sarsılmışız sanki. Biz yoldukça birileri diğer taraftan suluyor.

Bu sefer olacak sandım yine. Kırdık sandım o paslı zincirlerimizi. Ama unuttuğum bir şey var. Bizde düşman çok, bir değil ki. Birini alt ettik öteki ayağımıza taş koyuyor. Birini yeniyoruz her anlamda bir bakmışız öteki  tam teşekküllü karşımızda. Bizimkide can yahu. Hangi biriyle baş edelim.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bir şeyler değişti. Taşlar yerinden oynadı artık. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Bunu da biliyorlar ve cümbür cemaat çıldırmış durumdalar. Bu iyi mi derseniz hem iyi hem kötü.

İyi tarafı biz eski biz değiliz, bu çok iyi bir şey.

Kötü tarafı Allah hepimize kolaylık versin, daha baskın gelecekler üstümüze. Artık nefesimizde bile gözleri var.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.