Hava Durumu

Bir nane molla olduk

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2021 07:30

Pandemi sağ olsun tüm insanlığı hastalık hastası yaptı. En basit bir kırgınlıktan korkar hale getirdi. Azıcık, kendi tabirimizle cereyanda kalsak korkudan ne yapacağımızı şaşırır olduk. Hop oturup hop kalkar olduk. Bundan mütevellit öyle bakar olduk ki kendimize ömrü hayatımızda yapmadığımız denemediğimiz aklımızın ucuna dahi gelmeyen şeyleri dener olduk. Tedbirler üstüne tedbirler alır olduk.Dereyi görmeden paçaları sıvar olduk ki baştan alalım gardımızı diye. Bu kadar bakıma daha da güçlü olacağımıza tam tersi oldu. Öyle hassas öyle hassaslaştık ki en ufak bir rüzgar da kapılır olduk. Tam tersi olması gerekmiyor muydu,kendimize gösterdiğimiz bu kadar ilgi alaka sonrası zıpkın gibi sapasağlam dimdik olmamız lazımdı halbuki. Kendimden pay biçeyim, daha önce bu kadar bakmamıştım bünyeme, aileme. Araştırmadığım, denemediğim hiçbir şey kalmadı neredeyse. Ama gel gör ki yine ben, bu seneki kadar hiç hasta olmadım. Üst üste hem de, arka arkaya öyle bir ağır geçirdim ki şu soğuk algınlığı dediğimiz, aman geçer geçer ilaçlı 7 gün, ilaçsız 1 haftada biter deyip dalga geçtiğimiz gribi, feleğim şaştı. Kendi kendime de dedim grip bu grip nedir yani altı üstü, ne yani her sene mevsim geçişlerinde mutlaka uğrayan grip,ama şimdi artistliğin kime, bu ne şiddet bu ne celal.

Ya da psikolojik olarak öyle bir korku ve çökme geldi ki bize ne yapsak nafile oldu. Beyin bir kilitledi tüm vücudu önüne ne gelirse tehlike saydı. Sinirden stresten sıkıntıdan en ufak şeyde bile toparlayamaz olduk. Ben kendimi çok da etkilenmiş zannetmiyordum açıkçası ama gördüm ki öyle değilmiş işin aslı astarı, meğer ben de o çökenler içindeymişim.

Birinden çıkıp birine balıklama dalıyoruz hala bakalım. Evde yapılabilecek tedbir alınabilecek her şeyde usta oldum. Ama hala da bana mısın demiyor. Yine haşır neşir oluyoruz sık sık. 1 ay ara vermişiz de geçen şey dedim aaabayağıdır hasta olmuyoruz aman Allah korusun dememden bilmem kaç gün sonra tekrar çaldı kapımızı. Buyur etmemek için her yolu denesek de yine de girdi bu eve ya ve biz yine başa döndük ya...

Bilmiyorum artık ya bu hastalıklara bir şey oldu da level atladılar, ya da biz nane molla olduk. Bir silkelenip de kendimize gelemez olduk.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.