Hava Durumu

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 07:30

Bir haller oluyor insanoğluna. Dünya tümden değişiyor sanki. Doğum sancısı gibi tüm insanlık kıvranıyor. Bitmeyen bir acı, bir rahata kavuşamadık senelerdir. Bir ızdırapdır gidiyor. Dünyanın beli bir büküldü ne yapsak düzelemediķ.

Hem sadece bu sefer biz de değil, sanki tüm dünya olarak batıyoruz gibi. Sis önümüz, göz gözü görmüyor, bakalım gidiyoruz karambole yol nereye götürecek bizi, hep beraber mecbur bekleyip göreceğiz.

2 3 sene evvel daha bu günkü gibi hatırlıyorum da dolar 7 lira olursa savaş olur diye haber siteleri manşet yapmıştı da ödümüz patlamıştı. Simdi 9 u buldu da geçiyor mübarek. Hiç bir şey iç açıcı değil. Biz, 'Ha gayret düzeleceğiz' diye beklerken arabadan fırlamış teker gibi son sürat kötüsünden en kötüsüne daha da beterine uçuyoruz.

Hiç ümit de mi kalmadı acaba diye geçmiyor da değil içimden arada, sonra da diyorum ki amann Nagihan ne zaman düzlüğe çıktık da biz yani. Allah'tan ümit kesilmez, can çıkmadan çareler tükenmezmiş... Sayıyorum işte aklıma ne geldiyse, Napim benim de kendimi sakinleştirme yöntemim bu.

Sonra bakıyorum aaa tek biz değiliz batan. Dünya hep birlikte uçurumun kenarında.

Koskoca İngiltere dersin, hiç çalışmasa yine geçinir bir şekilde,  dünyanın yarısı sömürgesi adamların. Oturdukları yerden dünyalar akıyor memleketlerine zaten. Ama gel gör ki adamlar da çöküyor iste ben buna şaşırıyorum. Hadi biz tek tabancayız kendimizden başka bir şeyimiz yok, varsa yoksa elimizdeki, avucumuzdaki, yüreğimizdeki. Peki, bunlara ne oluyor?

Adamların sağlık sistemi ha çöktü ha çökecek. 2 bin hastaya 1 pratisyen doktor düşüyormuş. Hale bak. Diş doktoru sıkıntısı varmış da insanlar kendileri çekmeye başlamış dişlerini. Hayır, hakikaten şaka değil. Bahsettiğim yer Afrika da değil. Koskoca Britanya...

Dünyayı haraca bağlayan yıkılmaz krallık.

Her hareketi olay olan, moda olan, dünyayı sallayan ülke. Daha geçen Londra da ne benzin kaldı, ne markette malzeme kaldı, halk aynı bizim 80'lerdeki gibi sıraya girdi yağmaya başladı. Tek bizde olur böyle şeyler sandığımızdan, şahsen ben öyle kodlamışım galiba kafamda şoka uğradım. Öyle büyütmüşüz meğer biz gözümüzde birilerini. Öyle böyle de değil koca bir dev e dönüştürmüşüz de haberimiz olmamış.

Yüzde 200 zam yapılmış elektrik, doğal gaza Avrupa'da. Almanya şuan çalkalanıyor doğalgaza zam, benzine zam, ekmeğe bile zam...

Hayır, kendimizi aklamak için yazmıyorum bunları, şu saatten sonra aklanacak bir halt kalmadı da. Bu sefer hep beraber batışımıza şaşıyorum. Cümbür cemaat gidişimize şaşıyorum. Hoop noluyor diyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.