Hava Durumu

Benim hakikaten artık aklım almıyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2021 06:30

Bir yakınım Türkiye'nin en büyük firmalarından birinde çalışıyordu.

Sonra bin bir şikayetle ayrılıp başka bir firmaya geçti. Ve bir cümle kurdu "Ya bırak ya bu hayatta patronun olacaksa o da Yahudi olsun" o kadar üzüldüm ki bu lafa.

Neden öyle diyorsun dedim öyle deme ne büyük, tuhaf ve çok üzücü bir şey bu dediğin dedim.

Bana neler anlattı bu cümleme karşılık. "Bak onca zaman oldu şu pandemi başlayalı bize hala devlet bakıyor hala vazgeçmediler ve hiç de bu ödenekten çıkmaya niyetleri yok. Aynı sektörde olup da yurt dışı kaynaklı ne kadar firma varsa en fazla 6 ay kaldılar bu ödenekte. Adamlar dedi ki yeter artık bu kadar destek artık  biz de bir şekilde yolumuza bakmalıyız. Ve biliyorsun bu firmayı az çok malum ne kadar kazandığı her yerde adamların malı var ve biz bunca kazancın üzerine  pandemi bir yaradı bu sektöre normalde kazandığı cironun kat kat üstüne çıktı. Çünkü direk bizi ilgilendiriyor. Ama hala bizden kıstılar devlete yüklendiler ve hala da devam ediyorlar. O kadar sıkılık yaptılar ki sanki onca kar'ı onlar kazanmadı da başkasına gitmiş gibi dedi. Çok tepki de çekti çalışanlarından ama tınladıkları da yok."

Ne kadar üzücü ve düşündürücü değil mi?

Kendi insanımızdan ziyade başkasını tercih eder olduk. Tercih ettirir oldular çünkü. Kendi insanın yapıyor sana bu kötülüğü halkına ve en önemlisi bu zor zamanda devletine memleketine.

Bir istatistik okudum dünya da halkına bu kadar uzun süre (ve bu yokluk da bu zorluk da bu krizde) ödenek sağlayan ülkeler arasında ilk sıralar da yer alıyormuş Türkiye. Şimdi gel de kendi insanının yaptığına bak.

Ama hala onca şikayet onca vahlanma onca karalama. Hala başkalarını örnek gösterme bak şu söyle yapmış biz niye yapamadık bak o şuna karar vermiş biz niye veremedik.

Bilmem İsrail halkının yüzde 80'ini aşılamış biz niye aşılayamadık(!) diye hesap sordu ya birileri.

Karşılaştırmadan bilmeden ve hiç de öğrenmeye hevesi olmadan oturduğu yerden eleştirdiler. Biri de çıkıp, İsrail avuç içi kadar memleket senin neredeyse bir ilçen edecek 80 milyonla bir mi tutuyorsun demedi?

Zaten umurlarında da değil İsrail aşılamış mı aşılamış o da bir devlet mi devlet biz onu geçemedik mi geçemedik o zaman hep beraber tüüü sana pis kaka....

Hakikaten düşünüyorum bazen aklım almıyor ya bak bu adamların ne olduğu belli artık tamam mı halkı falan düşündükleri yok varsa yoksa ne olursa ve nasıl olursa olsun tepeye çıkmak tek amaçları ve hedefledikleri bu.

Gerisi mi?

Bundan sonrası mı?

Bilmem var mı acaba öyle bir hedefleri?

Benim anlamadığım hala bunları göremeyenler ve hala onlardan medet umanlar ve hala başımıza gelince refah getireceğini inananlar.

Adam açık açık diyor, başa gelirsek ilk iş İstanbul Havalimanı'nı kapamak olacak. Açık açık bunu diyebiliyor hem de utanmadan sıkılmadan hiç sorumluluk duymadan yav burası da memleketime ne yaradı be demeden sırf inat uğruna.

İngiltere'de bile hala Türkiye kırmızı listede. Düşününce saçma değil mi? Ya sen bütün yasakları bunca vaka sayısına rağmen kaldırmışsın birde önümüzdeki günlerde 100.000'lerde vaka bekleyişi içerisindesin neden hala Türkiye'yi kırmızı listede tutarsın ki?

Ben söyleyeyim Türkiye'yi birçok ülkenin uçuş  noktası yani transit bölge gördüğü için ve diğer ülkelerdeki vaka sayılarını da baz aldığı için.

Türkiye bu havalimanı sayesinde artık transit bölge olarak geçiyor... Bu ne demek?

Aman bana ne. Beni ilgilendirmez inat değil mi adını benim istediğim gibi koymadın atamın adının olduğu yeri de kapadın (!) (Sebebe bak) ben iktidara gelince yıkacağım orayı...

Hem orası sayesinde kırmızı listelerde adımız iyi bir şey mi bu şimdi hiç... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.