Hava Durumu

Ben "lik"

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 07:30

Herkes haklı. Herkes benim dediğim olsun istiyor.

Herkes bir adım önde olmak istiyor. Sözüm geçsin ben haklı olayım istiyor.

Ee düzen de böyle yürümediği için herkes aynı anda haklı da olamayacağı için daha baskın olan bir adım öne çıkıyor. Dünyanın düzeni böyle her zaman büyük balık küçük balığı yiyor.

Zaten tüm kavgalar da burada başlıyor. Tüm o hırslar, yarışlar, yenişememekler. Haliyle geçimsizlikler, huysuzluklar, kavgalar, gürültüler...

Devlet yönetmede de bu böyle, iş hayatında da, en küçük birim ailede de... Hayatın her alanında düzen böyle. Kimse kimseyi dinlemiyor. Fikir almak diye bir davranış şekli yok. Tenezzül edilmiyor, en kötüsü layık görülmüyor. İşte kavgalar da böyle başlıyor. Hele bu ailede de böyleyse siz görün curcunayı...

Halbuki güzel güzel geçinmek varken, gönül almak varken, orta yolu bulmak varken. Nefis işte ağır basıyor. Üstünlük kurmak fikri ağır basıyor. İnsanda o bitmek bilmeyen kibir ağır basıyor.

Karşındaki sevdiğin de olsa bu duyguyu yok edemiyor insanoğlu. Hepimiz düşüyoruz bu hataya. En bilginimizden en cahilimize kadar. Hadi bilen biliyorum diye ortaya atıyor kendini.  Ya zır cahillere ne demeli. İşte en zorları da onlar. Gel de anlat ona bilmediğini.

Karşıdan bakan biri olarak denk gelince böyle olaylara, insan bir durup düşünmeden edemiyor, 'Bende yapıyor muyum acaba' diye. Çünkü düşülen durum hiç de hoş bir manzara değil. Hem baskı kuran hem kurulan içinde. Dedim ya hele bu aileyse.

Ne üzücü bir manzara halbuki. Kendini küçük düşürüyorsun hem de hayat arkadaşını farkında olmadan...

Evet ben biliyorum diyen de küçük düşüyor bence. Çünkü karşıdakini küçümsemiş oluyorsun. Kimse her zaman haklı olamaz. Herkes ister fikrinin sorulmasını. Yeri geldi mi dediğinin yapılmasını, sözünün dinlenmesini. Yok sayılmak en kötü duygulardan olsa gerek. Herkes varlığını kanıtlamak ister. Hep ben diyerek önce karşımızdakine sonra aslında kendimize yazık ediyoruz. Bunun acısı bir yerden sonra mutlaka çıkıyor. İnsanoğlunu zaten bu benlik duygusu yok edecek. Yok etmeye önce kendinden sonra aileden başlıyor. Bunu fark edemiyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.