Hava Durumu

Bakmak ve görmek

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2020 06:30

İyi ki diyorum öbür dünya var.

İyi ki ahiret var. Hesap var kitap var adalet var. Yoksa bu dünya ziyanlık bu dünya perişanlık. Bu dünya da çok ziyan insan var.

Harcanan hayatlar feda edilen ömürler yıkılan yok sayılan hayaller var. Ahiret olmasa nasıl alırdık hakkımızı nasıl telafi edilirdi giden tazecik ömürler.

Ne büyük imtihanlar var ne kötü insanlar var.

İyilik yapıyorum fiskesi altında ne hayatlar söndürülüyor meğer.

İnsan görmeli bakmak yetmiyor çoğu zaman.

İşte o görmekte insanın ömründen ömür götürüyormuş görmeyi öğrenince bunu da öğreniyorsun.

Bazen büyümekten artık ebeveyn olmaktan bıkıyorum. Çocukken daha güzeldi dünya bir seyden haberin yok. Kendi iyiliğinde yaşayıp gidiyorsun ne güzel. Ama artık büyüyünce kendi iyiliğinde dahil iyilik kalmıyor maalesef.

Çocukken sadece bakıyormuş insan hayata. Artık büyüyünce görüyormuş. Bakmak ve görmek aynı şey değilmiş öğreniyormuş.

Keşke diyorum görmediğimiz zamanlara dönebilsek ne güzeldi o zaman hayat.

Sen meğerse görmüyormuşsun da içinin güzelliğine bakıyormuşsun.

Bazı gerçekleri acıları hayatın kendisini görünce de git-gide içindeki iyilik de dahil tüm iyiliklerin hayal olduğunu anlıyorsun.

Boşuna dua edilmiyormuş hayırlı insanlarla karşılaşasın diye. Boşuna denilmiyormuş bahtın güzel olsun diye. Boşuna nasihat edilmiyormuş güzellik geçici, merhametli insan bulasın inşaAllah diye.

Boşuna buyurmamış Mevlam sizin şer gördüğünüzde hayır, hayır gördüğünüz de şer vardır diye.

İşte karşıdan bakınca bazılarını hayırlı insan sanarmış insan iyi insan güzel insan temiz insan merhametli insan. Ama azıcık yaklaşıp düşünüp görünce anlıyormuş ki onların hepsi göz boyama meğer o iyilik maskesinin altında neler neler düşünüp de sırf kendi iyiliği rahatı hayatı için ne hayatlar söndürmeye hazır. Ne acı değil mi? Ne kötü ne berbat ne acınası.

İyi ki hesap kitap var diyorum ama bir yandan da içindeki nefsim boş durmuyor benimde;

Ee gençliği gitti insanların tazeliği gitti hayalleri gitti tek hayat var hayatları gitti. Hayat imtihan evet kimin nasıl bir şeyle yüzleşeceği belli değil biliyorum ama işte şeytan yine de rahat bırakmıyor ki. Düşüyor insanın aklına bunlarda.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.