Hava Durumu

Baba mı şimdi bu?

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 07:30

Hakikaten deniyor ya herkes anne baba olamaz, olmamalı.

Bazılarımız için evlilik farzdır bazılarımıza ise haram. Herkes evlenmemeli.Evlat sahibi olmak demek büyük sorumluluk demek.

Hakikaten ve ne yazık ki günümüzde ebeveynlik eğitimi verilmeli. Ne oldu da nasıl oldu da bu duruma geldik bilmiyorum ama gerçek bu. Hee bundan önceki nesiller çok mu iyi, kaliteli yetişti derseniz cevabı zaten hayır.

İyi yetişmediğimiz için şimdi bu haldeyiz. Bu halimizi düzeltmek için verilmeli zaten bu çaba.

İlk duyumda saçma gelebilir belki bu eğitim işi ama gördüklerimize, duyduklarımıza bakarsak öyle mantıklı öyle mantıklı ki.

Her evlilik yoluna girmiş çiftleri önce eğitim sonra sınava sokmalı.

Ah ne hayatlar ne canlar yakılıyor hiç uğruna.

Evlenince bırakır, evlenince düzelir, evlenince durulur...

Ne canlar yandı ne hayatlar söndü ve sönmeye devam ediyor bu kafayla. Kimse değişmez bu bir gerçek şunu önce bir kabullenelim.

30 yaşına kadar gelmiş de bir şey olamamış insandan bir anda sihir gibi değişim bekliyoruz enteresan şekilde. Hayır kimin aklına gelmiş de hepimiz buna sıcak bakmışız anlamadım.

Kendine bile hayrı olmayan zarardan ziyandan başka bir becerisi olmayan insanları ana baba yapmaya çalışıyoruz.

Sonra oturup bekliyoruz ki hayırlı nesiller yetişsin bu insanlardan. Sonra da dövüne dövüne biz neden böyle olduk diyoruz. Bu kadar psikopat bunca sinir stres hastası nerden çıktı diyoruz. Acaba nerden...

Yetişkinlik de yapılan her şeyin,verilen her kararın,yapılan her hareketin altında geçmiş yatar, çocukluk yatar. Çocuklukta ne gördüysek ne yaşadıysak onu uygularız kendi hayatımıza da evimize de ailemizede çocuğumuza da.

Sevgisiz, çabasız, saygısız, büyük bir buhran içinde,ne yapsa doymayan bir açlıkla gezinen debelenen nesiller yetişiyor.

Al bak manşete bak; 3 aylık bebeğini öldüresiye döven baba...

Baba. Babaymış bu mahlukat. Babalığa hakaret be!

Açmış bulundum videoyu saniyesinde nasıl kapatacağımı bilemedim. Çeken nasıl sakin kalabiliyor acaba ben oturduğum yerde videonun içine dalıp da boğazlamak istedim o insan müsvettesini.

Sen nerde ve nasıl yetişmiş olabilirsin ki bu kin bu öfke ne!

Hem de günahsız sabi ye. Gel de delirme gel de sakin kal.

Bazen diyorum ki nasıl adam öldürebiliyorlar ama işte böyle durumlarda da benim içime öyle bir içgüdü yerleşiveriyor. Karşımda olsa hakikaten yapabilirim. Hakikaten boğazlayabilirim gram titremeden,tereddüt etmeden,pişman olmadan.

3 aylık ya ne yapmış olabilir sana en fazla yapabildiği sadece ağlamak. Benim oğlum kolik doğdu. Tam 4 ay hiç aralıksız durmaksızın ağladı. Ne sabahı vardı ne akşamı ne uykusu.1 saat uykuyla çoğu günü geçirdiğimi bilirim. Hatta dalga geçerdim aa bak uykusuzluktan ölünmüyormuş bunu öğrenmiş olduk işte ne güzel diye.Tam 15 kilo verdim ben o süre zarfında perişanlıktan sıkıntıdan.

Ama perişanlığımız neden ağlıyor ne sıkıntısı var çare olamıyorum derdindendi. Çaresizliktendi yani kıyamamaktan derdine derman olamamaktandı. Yerlere yatıramadık kucakta gezdi hiç sırtı ne kanepe ne beşik ne yer gördü. Ne yapabilirsin ki canın o senin sana emanet, bir parçan, kalbin. Küçücük bedeni var sana muhtaç nasıl kıydın. İşte bu yüzden haram böylelerine ana baba olmak. Çoğalmasalar daha hayırlı herkes için. Yav şimdi bu adamı alıp gebertsen ne o yavru doğmuş bir kere. Çilesi başlamış bir kere. Nasıl verilecek bunun hesabı. Kolay mı yetişiyor bir insan evladı. Gel de sakin kal hadi bu memlekette.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.