Hava Durumu

Asıl güzellik

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2019 07:30

Ruh temizliği, iç güzelliği ne kadar önemliymiş meğer.

Dış görünüş, yakışıklılık, güzellik hikâye.

Derlerdi hep gençken işte o zamanlar kafa öyle çalışmıyor insanda. Vücut da deli kan dolaşıyor. Nasıl kafa alsın ki? İşte anca yaş kemale erince neyin ne olduğunu anlıyor insan.

İşte çoğumuzda da iş işten geçmiş oluyor.

Kanıveriyoruz yüz güzelliğine. Başka bir şey umurumuzda değil anca varsa yoksa güzellik.

Görünüş güzel olunca her şey de güzel olacakmış hissi oluşuyor bizde.

Hatta ben "yüzü güzel olanın içi de güzel olurmuş" lafını bile duydum. İnanır mısınız? Bunu söyleyen de koskoca yaşını başını almış biri. Ve artik neyin ne olduğunu da görmüş biri. Bazı şeylerden dili de yanmış üstelik ama nedense bu fikirden onu bir türlü caydıramıyorsun.

Yüzü güzelmiş, tipi iyiymiş, giyinmesini de biliyormuş, aman gerisi hallolur. Hallolmuyor işte. Bitmiyor bununla...

Öyle insanlar tanıdım ki arkadaş çevresi olsun, akraba olsun, görünüş mis, içi çöp... At gitsin.

O kadar gereksiz, o kadar boş, sadece kendine değil bütün çevresine zararı var. Artık bende bazı şeyleri git gide kaldıramamaya başladım. Yaşlanıyorum galiba. Eskiden bakmayıverirdim, tıkardım kulaklarımı, duymazdım, umursamazdım. Simdi yok batıyor. Duramıyorum öyle insanların yanında... Nefes alamıyorum. Ya kaçıp gitmem lazım ya da cevap vermem. Bu seferde ben batıyorum insanların gözüne. Hayırdır ne oluyor sana demeler başlıyor. Eee artık bende insanım canım benimde sabrım var sınırım var. Herkesi idare et nereye kadar. Sonu yok ki bunun huylu huyundan vazgeçmiyor ki.

Özü görmek lazım bunun içinde ön yargısız ve duyarlı olmak lazım. Asıl olan özmüş. Kalpmiş.

İç temizliğiymiş.

İçi kirli, içi fesat olan insanla konuşmak bile zor. Yaşamayı geçtim. O yüzden dua edilir ya 'Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın' diye.

A dersin beğenmez, B dersin onu niye dedin der, C dersin oturur küser. Bir türlü ikna edemezsin, memnun edemezsin, kendi nasıl düşünüyorsa karşısındakini de öyle sorgular. Ee kişi kendinden biliyor işi.

O kadar zor ki iletişim kurmak. Muhabbet dahi etmek.  Acaba şunu yanlış anlar mı bunu dedim ama alınır mı?  Her kelimeni, cümleni düşünerek söylemen lazım. Gerçi düşünsen de fayda etmez çünkü o bulur bir yerden kızacak bir şey.

O yüzden kaliteli yasam için gönül rahatlığı için bastan çizgini belli edeceksin. Benim gibi bilmezsen baştan duruşunu göstermez insanlık kibarlık yaparsan uğraşır durursun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.