Hava Durumu

Araftayım araftayız

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2021 07:30

Farkında mısınız bu aralar yine ayyuka çıktı.Şu mülteciler sorunu...

Her yerde görüyorum herkesin dilinde yine o bakışlar yine burun kıvırmalar yine söylenmeler ama kısık kısık değil bağıra bağıra özellikle duyurmak isteyerek.

İkilemdeyim ben bu konuda. Bazen diyorum nereye gidecek onca insan? Onlara da yazık.İnsan hiç kendi memleketinden, toprağından kopmak ister mi? Keyfi bir şey değil bu üstelik zoraki göç.

Acımasız mıyız bazen diyorum.

Bazen de kızdığım çok şey oluyor. Neden gençler burada mesela,neden bayram ziyaretine gidilebilecekken geri dönüş olamıyor, bu kadar rahatlık bu kadar benimsemek hayra alamet mi?

Bu kadar çoklar mıydı ya diyorum bazen üst üste heryerde görünce. Çok çocuk olayı bir tık can sıkıcı olabiliyor.Zaten yokluk, gurbetlik var.Zaten ortada muhacirlik var bu kadarına gerek var mı gibilerinden.

Sonra diyorum hoop bir dakika onlar mazlum bunu unutma Nagihan. Sen ensar onlar muhacir konumundalar dinimize göre. Emanet sayılırlar bir nevi hıyanetlik gibi olur bu düşünceler dikkat et.

Sonra bir piknik alanı buluyoruz mesela ilk defa gidiyoruz.Aaa bir bakıyoruz Türk ailelerle neredeyse birebir Suriyeli ailelerde var. Bende bir şaşkınlık. Ben doğma büyüme soy sop Bursalıyım da yeni keşfetmişim burayı sen ne ara geldin de burayı buldun.

Sonra yine diyorum tövbe estağfurullah yani onlar da burada gurbetteler diye hiç mi gezmesinler eğlenmesinler.Acaba hep mazlum bitik muhtaç mı gözüksünler istiyoruz diyorum.

Bu liste öyle uzuyor gidiyor ki gel de çık işin içinden.

Bende öyle karışığım ki bu konuda. Nerde durayım nasıl düşüneyim bilmiyorum.

Ama ben yine de 'Ülkemde mülteci istemiyorum' diye yazacak kadar da nefret dolu değilim. Olmayayım da inşallah. Hiçbirimiz olmayalım. İlk duyduğumdabu cümleyibaştan aşağıya ürpermiştim. Evet herkesin kendine göre haklı gerekçeleri var amenna itirazım yok ona ama öyle karmaşık öyle neresinden tutsan elinde kalacak bir konu ki bu. İncecik ipek bir iplik gibi.

Nasıl çıkılır bu işin içinden? Nasıl orta yol bulunur?Düşünürken bile o kadar karmaşık bir konu ki bu. Her iki tarafı da üzmeden küstürmeden kırmadan halledilmesi gereken bir konu.

Çünkü her halükarda iki taraf içinde zor şartlardayız. Biz biraz belimizi doğrultabilsek bu kadar takılınmayacak belki de bu konuya ama gel gör ki işler bizim içinde karmakarışık.

Haa bir de sağolsunlar başımızdan hiç eksik olmayan nefret dolu bir kitle var her yere yetiyorlar. Herkesten her şeyden olan bitenden yaşayandan yaşanandan en küçük olayına kadar her zerresine kadar nefret dolu bir kesim var. Ortalığı da çorba yapmaktan kaçınmayan. Ellerinden gelse ülkeyi içindekilerle beraber ateşe verip seyreyleyecekler. Belki onlar az rahat dursa bunlar bu kadar sorunda olmayacak ama...

Ama da ama işte...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.