Hava Durumu

Alt üst

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2023 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 15:41


Telefonum hatırlatma yaptı geçen sene bugün diye. Kar kıyamet her yer bembeyaz kardan adam ortada her yerimiz kar içinde sırılsıklam oynamışız o anıları hatırlattı resimleri çıkarttı önüme. Sonra istemsiz dışarı baktım bende. Sanki mayıs ayındaymışız gibi günlük güneşlik bir hava.

Son yıllarda ne tuhaflaştı şu dünya değil mi? Her şeyi ayrı değişik farklı olmaması gereken bir halde hep. Hiç hayra alamet olmayan günler geçiriyoruz. Ben ömrü hayatımda böyle bir kış görmedim daha. Tamam, kar görmeden kışın bitişini görmüşlüğümüz var evet ama bu güneş bu ılımanlık ilk defa. Evim güneş görüyor sıcak oluyor diye 2 gündür kaloriferlerim kapalı. Evet 2 küçük çocuğum var biri bebek ve evet aylardan ocak hatta ocağın sonu...

Ne ilginç diyeceğim ama ilginçliği geçtik de artık korkulacak yere geldik gibi sanki. Huzur verir normalde güneş bana ama biliyorum ki bu defa herkesi tedirgin etti.

Demek ki neymiş her şey yerinde zamanında güzelmiş. Aklınıza gelebilecek her şey için geçerliymiş bu. Zamanlarımız şaşmayan başladı artık. Tüm bildiğimiz alışık olduğumuz düzen şaşmaya başladı. Yer değiştiriyor her şey. Dünya bir dönüşüme uğruyordu hep biliyorduk ama bu kadar keskin hissetmiyorduk. Hayatta her şey gibi taaa ensemize dayanınca  dank ediyor kafamıza.

Suçlu kim peki? Tabi ki biz.

Çok meraklıyız her şeyle oynamaya değiştirmeye denemeye kurcalamaya. Dokunulmayacak şeylere dahi hatta özellikle onlara dokunmaya. İnsanoğlunun birinci hobisidir bozmak... Bozulunca da vahvahlanmak. Bozduğunu, ne yaptığını bilmeden karıştırdığını da kemik boğaza gelince can havliyle düzeltmeye çalışıyor.

En basiti pazara gittim uzun zaman sonra her yeri karış karış gezdim. Hangi mevsim olduğu bir kere orada karışık zaten. Yaz kış bahar birbirine girmiş. Bir tarafta domates salatalık bir tarafta brokoli karnabahar kereviz... İki tezgah biri yaz biri kış, yan yana. Bırak kapış kapış da gidiyor domatesler salatalıklar. Şaşkınım bu konuda ben. Çok nadirdir kışın yaz meyvesi sebzesi, yazın da kış meyvesi sebzesi aldığım. Her şeyin yerli yerinde ve zamanında güzel doğru yararlı olduğuna inanıyorum. Herkesi de kendim gibi sanıyorum haliyle, sakin sakin pazar gezerken fark ettim.

Velhasıl kelam kendi elcağızlarımızla ne var ne yoksa değiştirdik karman çorman yaptık, tüm düzeni alt üst ettik. Sonra da işler çığırından çıkınca da dövünüyoruz. İşler düşündüğümüzden de fazla çığırından çıktı... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.