Hava Durumu

Alıştık artık

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 07:30

Sosyal medya diyorum nasıl bir şey ya.

Bakmaya, gezinmeye gelmiyor mübarek.

Hele yazın hiç...

Herkes mutlu, herkes huzurlu, herkes rahat, herkes tatilde. Sadece oraya baksan sanırsın ki ülkede ne dert var ne keder ne salgın. Herkes rahat herkes nirvananın doruklarında.Herkes istediği hayatı yaşıyor.Herkes çevresiyle eşiyle çocuğuyla mutlu hem de musmutlu. Herkesin zevk aldığı bir işi var geçim derdi yok gibi bişi. Ne güzel hayat be diyorsun bakarken. Gerçekten dünya da böyle bir yer olsa yalancı cennet olurdu her halde. Bıkar mıydık acaba şu durumdan da. Aman bu ne böyle hep aynı monoton monoton hep mutlu hep mutlu hiç atraksiyon yok dert yok tasa yok heyecan yok der miydik ki.

Sonra gerçek hayata dönüyorum hobaaa arada öyle bir uçurum var ki. Tam tersi gerçek hayat. Herkesin derdi var, ortada fena bir salgın var,kavgalar gürültüler dolu, geçim derdi desen almış başını uzaya doğru yolculuklarda. Tatil mi? Hee o mu onun her koşulda kolayı var canım çekersin bir kredi olur biter ne var yani. Tatil için de kredi çekmeyen kaldı mı? Biliyor musunuz ben eskiden şaşardım nasıl beceriyorlar her sene her sene durumlar da ortada yani az çok tahmin etmek zor değil. Nasıl beceriyorlar nasıl yetiriyorlar birde öyle bir tatil de değil artık moda biliyorsunuz bir yerde durmak yok artık 2 gün bir yerde 3 gün başka bir yerde gez babam gez.

Aaa meğer kolayı varmış (!)

Ben zır cahil hiç akıl edemedim ne bileyim tatil için de kredi çekebilecek olabileceğim. Alıştım artık ama herkes böyle (!) Ne kadar kötü örnek cümle değil mi bu. Alışmak. Daha nelere alıştık ahhahh.

Her şeyimiz yalan olmuş haberimiz yok. Hep bir maske hep bir boya badana. Bir de bırak buna inanan da var yakinen tanıyorum ya. Diyor ki "Yaa baksana herkes ne kadar güzel, bir bize denk gelmez zaten, millette çiçekler böcekler gırla, orda yemek burada yemek, bizde neredeee..."

Böyle böyle bir sürü cümle.

Alık alık baktım yüzüne "Hakikaten mi ya dedim hakikaten inanıp imreniyor musun şaka mı yapıyorsun yoksa anlamadım "

Yooo gayet de imrenmeydi. Hakikaten inanan var. O arkadaşım geçen gelmiş "Haklıymışsın be dedi bana çok laf söylemiştin ama hakikaten haklıymışsın" dedi. İmrendiği şey hiç de öyle karşıdan göründüğü gibi çıkmayınca haklı oldum ben. Ama öyle çok ki bu örnekler ve haliyle herkes mutsuz. Herkes karşındakini imrene imrene önündeki göremez oldu. Kendi güzelliklerini nimetlerini herkese ayrı yerden bahşedilen mucizeleri göremez olduk karşımızdakine bakmaktan kıyas yapmaktan. Ee bunun sonu belliydi zaten.

Alın size nur topu gibi "çağ hastalığı " kronik mutsuzluk.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.