Hava Durumu

Akıllı olacaksın bu hayatta

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2017 05:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 05:54

İşini bileceksin. Nerde yürümen nerde durman gerektiğini bileceksin.

Hiç mi yanlış yapmaz mı insan diyeceksiniz işte zaten olay burada başlıyor. Evet insan yanlış yapar hem de bir çok kez. Aslında biz bütün tecrübelerimizi bu yanlışlar sayesinde yapmıyor muyuz zaten. Hayat dediğin tecrübe bundan ibaret değil mi. Yanlış yap öğren düzelt yoluna koy yada koyama al sana hayat tecrübesi. Böyle yapa yapa öğreniyoruz her şeyi zaten. Ama bu olayın bile çıraklığı ustalığı var bence.

Basta herkes acemi olur ama sonra işler değişiyor insanına göre. Bazıları hep acemi kalıyor bazıları ise alıyor başını gidiyor. Sonra onlar ne oluyor biliyor musun büyük adam.

Neden hatasız mükemmel fazla iyi oldukları için mi hayır.

Yanlışlardan hatalardan ders çıkardıkları için. Yanlışta yapsalar onu bir şekilde pozitife çevirebildikleri için başarılar. İşte buna biz aklını kullanma diyoruz. Ee tamam oda Allah vergisi ama Allah herkese akıl vermiş oda kullanmasını bilene.

'İşini bileceksin'den kastım buydu zaten. Kendine çevirmeyi bileceksin olayı. Ben hastayım öyle insanlara. Zeki insan mı denir onlara akıllı insan mı bilmiyorum.

Var öyle bir kaç tanıdığım. Tam bir ders almalık otur yaptıklarını izle tahlil et sana bedava hayat tecrübesi işte o kadar yani. Hayranım yanlışta yapsa ahanda sen bunu böyle yaptın yanlıştı yaptığın da desen bir şekilde onu çevirebilen insanlar var. Bakıyor olmadı bu, yanlış yaptı evet değiştirmesi lazım n'apacak diyorsun olmadı yani işte hooopp buluveriyor bir şey bir kılıf hadi bakalım düzeliveriyor mesele.

İnsanlık hali herkes hata yapar deyip birde sıyrılıveriyor işin içinden. Gel de hasta olma gel de imrenme bizim gibiler de debelenip dursun.

Önemli olan evet bu karşındaki şey yanlış evet bir hata yapmışsın evet önceden ön görememişsin ama   değişmesi lazım çünkü sonucu iyi değil bir şeyler yapman lazım işte  kıvrak zekayla onu çevirebilmek  mesele.

Herkesin bir tanıdığı vardır mutlaka böyle çevresinde. Aslında böyle olup da en çok dikkat çekenler hep göz önünde olan insanlar. Herkesin tanıdığı tipler. En çok dikkati çekenlerde siyasiler aslında. En çok etkiyi onlar yapıyor çünkü . Yok mu böyle bahsettiğim gibi siyasetçilerimiz. Var olmaz olur mu. Tarihte de şimdide öyle siyasetçilerimiz var. Hem de çok güzel örnekleriyle birlikte. Zaten birazda böyle oldukları için bizi temsil etmiyorlar mı.

Ama işte onların içlerinden de sıyrılanlar var. Zekaları uyanıklıkları ile. Bir de bizim tuhaf bir huyumuz var ona dikkat ettim. Unutuveriyoruz.

Evet unutuyoruz. Siyasilerdeyiz ya şimdi oradan vereyim örneği. Büyük bir hata var ortada yenilir yutulur değil kıyametler kopar uğruna o derece. İşte artık bunun dönüşü yok diyorsun bittin artık. Ama adam kalkıyor ne yapıyor ne ediyor onu bir şekilde çeviriveriyor birde kılıf buluyor aklını kullanıyor  hoppala n'oldu bir bakmışız olayın öncesini unutuvermişiz . Böyle çok örneğimiz yok mu bizim. Hatırlayın ne çok unuttuğumuz olaylar var. Neler var neler. Ne oldu sonuç. Sonuç yok. Ne olsun İyilik sağlık. Bu günlere kadar geldik daha ne olsun. Bir de üstüne hamd ediyoruz daha ne olsun. En büyük başarı bu değil mi. Bir

de üstüne hamd ettirmek.

Ee ne diyeyim artık daha ne olsun değil mi.(!)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.