Hava Durumu

Ailenin kutsallığı...

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 07:21

Yeni bir dizi başladı çarşamba günleri malum bu günler de sosyal medyayı tam anlamıyla ele geçirdi.

Nereye baksam onu görüyorum yorumlar, beğeniler, eleştiriler...  İzlemedim açıkçası ilk baştan ben diziyi, ama sonra her yerde karşıma çıkınca youtube'den bir sahnesine bakayım dedim önüme gelen bir sahneyi açtım ve ortalarında falan telefonu koltuğa fırlattım.

Elim parmaklarım içim acıdı izleyemedim. Otomatik olarak ellerimi tutmuşum sıkıyorum. Gerçi çoğu insan izlemiştir çünkü büyük bir izlenme sayısına ulaştı. Hatta rekor dizi Diriliş Ertuğrul'u geçti reytinglerde.

Neyse ilk dediğim, 'Bu ne ya bu kadar da olmaz' ama iyice ağır drama bağladık, gittikçe dozu yükseltiyoruz. Bir de bu sahneyi yeğenlerim izlerken gördüm çığlık ata ata parmaklarını tuta tuta...  İyice kızdım ve onlara da 'Böyle şeyleri izlemeyin!' dedim.

İçimden sayıyorum. Ben böyle onlara kızdım ama günden güne de önüme çıktıkça artık ben de bakmaya başladım. Bu arada da siyasetten de dizi hakkında eleştiriler tepkiler falan yapıldı hatta dava açıldı 'olumsuz örnek oluyor kadına şiddeti meşrulaştırıyor' diye. Açıkçası bana da ilk başta meşru geldi evet dedim ben de 'Bence de'. Sonra artık kendime engel olamayıp izlerken izlerken fikrim değişti. Evet, bu bir senaryo evet belki bu kadar ağırı yok (yani öyle ümit ediyorum inşallah) ama var böyle hayatlar. Var böyle psikopatlar. Her gün ana haberlerde ya da gazetelerin 3. sayfa haberlerinde bunlara benzer şeyler okumadık mı yıllarca? Hala okumaya devam ediyoruz. Bakın ümit ediyorum 'İnşallah böyle yoktur' diyorum ama nereden biliyoruz?  Her gün gazetelerden okuduğumuz hayatların bundan da pek farkı yok açıkçası. Çoğunun sonu ölümle cinayetle bitiyor, bitmiyor mu? Neler okuduk? Ne oldu sonuç? Yok...

Sonuç yok. Engel olunamıyor. Ne yapsak olmuyor ya da bilmiyorum biz bir şey yapmıyoruz.

Elimizi vicdanımıza koyup şöyle bir düşünelim akılda kalıcı olsun diye diziyi örnek alalım böyle bir olaya şahit olduk yardım eder miyiz, etmez miyiz?

Etmeyiz. Neden biliyor musunuz bizde şu algı var, 'Karı koca kavgasına karışılmaz, aileye karışılmaz, araya girilmez' vb... Bbahaneler uzuyor gidiyor. İstemediğiniz kadar çoklar... Bunun ailesi mi kalmış? Karısı kocası mı kalmış? Neyi kalmış?  Bir de biz atar dururuz biz de aile kutsaldır, dokunulmazdır...  Falanlar filanlar. Nerede kaldı kutsallığı, bu muydu kutsallığı? Dokunulmaz dedikleri bu muydu?!

Ben onu başka bir şey zannediyordum yıllarca.

Dokunulmayacak neresi kalmış bunun.

Evet, bakın karşıyım ben dizi de olsa bu kadar drama... Çünkü gerçekten artık dozu artıra artıra bir hal oluyoruz. Her dizide bir doz daha artıyor acı, dram, gözyaşı. Yeter! Neden bu kadar acı seviyoruz?

Bakın, bence bunu psikologların araştırmaları lazım gerçekten. Bunun altında bir sebep var, normal değil çünkü. Bence başlı başına dram dizileri bile araştırma sebebi. Halk üzerinde bir etki/ tepkisi var. Bunun altında yatan sebebi artık çok merak etmeye başladım. Kendimizi mi görüyoruz? Ne görüyoruz?  Bilmiyorum ama 'kendimizi buluyoruz' gibi bir cümle aklıma geliyor, o bile beni korkuttu. Eğer böyle dizilerde ülkece kendimizi görüyorsak çok büyük bir sorunumuz var ve galiba asıl önemlisi bunun farkında değiliz ya da bunun bir sorun olduğunun farkında değiliz, bilmiyorum.

Kısacası sorunumuz büyük. Bir el atılması lazım acilen...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.