Hava Durumu

Ağzı olan konuşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2022 05:42


Herkes bir bilirkişi bizim ülkede. Herkesin ama herkesin istisnasız her şey hakkında bir fikri ve haliyle ne yazık ki zikri de var. Önüne gelen siyasetçi kesildi başımıza.

Herkes her şeyi biliyor mübarek.

Yer gök ahkam kesenlerle doldu. Hepsinde bir ders verme çabası, bir aşağılama gayreti, bir her şeyi biz biliriz havası... Ne ararsan var.

Eee böyle olunca da her ağzı olan konuşunca da siyaset oldu sana çöp kamyonu. Olur olmadık kişiler çıkıyor arkadaş ön plana. Şaştım artık bu işe. Şimdi bu ne alaka demeye başladım her gördüğüme duyduğuma.

Aklınıza ne gelirse artık her şey polemik sebebi. Hepsinde bir laf çakma hevesi. Allah'ım ilginçlikler silsilesi mübarek ne kadar değişik şey varsa hepsine gark oluyoruz şu sıralar.

Herkes kendince haklı herkesin kendi bulduğu şey çözümün kendisi herkse en iyi siyaseti yapıyor kötü olan mı? Haa o yok işte herkes bir şekilde iyi.

Eskiden her şeyin bir adabı bir dili bir sekli vardı.  Şimdi... Allah ne verdiyse artık. Ellerine ne geçerse artık herkes bir birbirine öyle saldırıyor. Ne seviye var ortada ne saygı ne edep ne bir şekil ne bir estetik. Diyorum ya çöp kamyonuna dondu diye ne ararsan var. Eskiler öylemiydi ya ne olursa olsun bir klaslık bir kibarlık bir incelik hakimdi. Kavga dahi olsa bir çerçeve içinde olurdu her şey kimse sınırı aşmazdı. Bir ince dil vardı ortada her bir söz düşündürücüydü. Öyle sokak dili değil sokak stili değil de bir elitlik hakimdi ortamda. Sarf edilmiş bir dozunda kibar  laf çakmalar bile karşı tarafın hoşuna gidecek cinsteydi. Lafı yiyorsun alttan alttan ama alkışlamaktan da kendini alamıyorsun o biçim asırlık vardı ortada. Yiğidi o zamanda öldürüyordun ama hakkını da veriyordun yani. Kimse haddini aşmazdı herkes işini yapardı.

Çok zaman geçti o günlerin üzerinden. Siyaset incelikten çıkıp da sokak kavgalarına döndü. Her türlü insanı (!) her türlü çirkinliği her türlü lafı işitir olduk. İncelikmiş sadelikmiş kibarlıkmış ince ayarmış zekaymış akılmış hepsi geride kaldı. Şimdi eline ne geçerse Allah ne verdiyse her şey... Olur olmadık insanlar yapar oldu bu işi. Her ağzı olan konuşmaya fikir beyan etmeye başladı. Hele ki bir de sesin çok çıkıyorsa, en şanslı sensin. Şimdi ki siyasette kim daha çok bağırırsa o ön plandadır. O daha çok dinlenir daha çok alkışlanır.

Ne diyeyim Allah hepimize selamet versin göz açıklığı versin akıl fikir versin. Şu rezillikten de bir an önce kurtulmayı nasip etsin. Baydı artık tat tuz kalmadı kimsede. Kaldırılamayacak kıvama geldi her şey. Bir kendimize çeki düzen verme zamanı geldi de çoktan geçiyor uyanmak lazım. İşi ehline vermek lazım. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.