Hava Durumu

Yerel seçimlerde sosyal medyanın gücü

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2018 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 08:43

Değişen gündemlerin ana temasında yatan alışkanlığımızda "rutinleşmiş" seçim yatıyor. Dijital dönüşüm sonrasında dönüşen siyasal ortamın en önemli aracı sosyal medya olarak karşımıza çıkıyor. Attığı tweetlerle dünyaya yön vermeye çalışan bir lider ve liderler değiştiren halk ayaklanmalarının toplanma noktası sosyal medya.

Hepsinin ortak yanı ise sosyal medyanın yön vericiler tarafından, kitleleri harekete geçiriyor olmaları. Tüm bu yön vermelere karşı konulabilmesi için, "etkili" ve "bilgili" sosyal medya kullanımı öne çıkartılması gerekiyor.

Bu noktada ise, bir seneden fazla süredir yapmış olduğum çalışmalar neticesinde dijital dünyada varlığımızdan, güvenliğimize kadar geçen tüm noktalarda genç kardeşlerimizle ilgili farkındalık projelerini yürürlüğe koyacağız. Çok geç olmadan "Yeni Türkiye"mizi,  bu algı oyunlarının hedefinden merkezine koyacağımıza olan inancımız ve enerjimiz tam.

**

Bu yeni seçimde ise, anketlerin yanı sıra milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi sosyal medyanın kullanılış biçimi etkili olacaktır.

Planlanan projelerin yanında, bu projelerin ülkemiz nüfusunun %51'inin aktif sosyal medya kullanım yüzdesini göz önüne alacak adayların farkındalığı, o adayları ön plana çıkaracak.( "WE ARE SOCIAL" araştırma şirketinin araştırma sonuçlarına göre)

ORHANELİ'DE GENÇLİK ADIMLARI

Adım adım kasım ayına girerken AK Parti'de başkan aday adayları kendilerini ön plana çıkarmaya başladılar. Son haftalarda en dikkatimi çeken ilçelerden biri ise Orhaneli.

Orhaneli'de uzun zamanlardan beri hizmet vermekte olan "sevilen" Başkan İrfan Tatlıoğlu, artık 3. döneminin sonuna geldi. Sayın Tatlıoğlu'nun özellikle Osmangazi'de başkanlık görevini sürdürmek istediği biliniyor. Şayet Sayın Tatlıoğlu tekrar Orhaneli Belediye Başkanlığı'na aday olmazsa, arkasında bırakacağı güzel çalışmaları daha ileriye taşıyacak bir aday çıkması tüm yöre halkının beklentisi.

Sosyal medya üzerinden gençlik adına yapmış olduğum çeşitli araştırmalar sonucunda gördüğüm şu ki, Orhaneli'de gençliğe ve "DİJİTAL DÖNÜŞÜM"e önem gösteren tek aday adayı olarak karşıma Kemalettin Özcan çıktı.

Kemalettin Özcan, bir dönem ilçemizde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yerine getirmiş ve son dönemde Orhaneli A.Ş. Genele Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi Başkan Vekilliği görevinin yanı sıra TÜGVA ilçe temsilciliği görevinde bölge gençleri adına yaptığı çalışmalar kendisini bir adım öne çıkarır durumda.

Aldığım duyumlara göre, sosyal medya konusunda planladığı çalışmalar ile bölge halkına ve daha önemlisi "gençliği"ne sunacağı projeleri detaylı ve bölgenin hak ettiği derecede paylaşacak. Yöremizin taşımış olduğu doğal, turistik ve ekonomik özelliklerini sosyal medya aracılığıyla öne çıkartabilme imkanına sahip olacaktır.

Özellikle dijitale yönelik projeleriyle yöre gençlerini hak ettikleri değere ulaştıracağına inanıyorum.

Dağ yörelerimizde her yıl olağan hale gelmiş olan göç sorununu ise gençlere verilecek değer ile aşmayı amaçlayan Kemalettin Özcan, eğer bu gibi projelerinde başarılı olabilirse inanıyorum ki, bölge halkının en büyük sorunu olan "şehir merkezine göç" sorununun da önüne geçecektir.

Bir genç olarak farkındayım ki, gençliğe önem veren bir partinin ilk göz önüne alacağı özellik ise, gençlik projelerine sahip adaylar olacaktır.

Sonuç olarak;

"Orhaneli Gençleşecek, Bursa Büyüyecek!" sloganıyla yola çıkan Özcan'ın parti kurmayları tarafından dikkate alınması gerektiğine inanıyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.