Hava Durumu

Sporun kendi çizgisi

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 06:56


Spor denince Türkiye'de genel anlamda insanların aklına futbol geliyor.

Son zamanlarda ülke basketbolunun gelişmesiyle birlikte bu da spor dalı olarak sayılmaya başlandı. Ancak son zamanların en yeni trendi ise LoLEspor.

Türkiye'de Riot Sahnesi adıyla kurulan LolESpor salonunda profesyonel League of Legends takımlarının lig maçları oynanıyor ve bu takımların da akademi takımları kendi aralarında mücadele ediyor. 
Son olarak da Türkiye Lig Şampiyonu 1907 Fenerbahçe, MSI 2019'da ülkemizi temsil etti.

Dijital oyun sporlarının da profesyonelleşmesiyle birlikte gençlerin bu tür oyunlara karşı ilgisinin artması olumlu sonuçlar doğururken olumsuzlukları da birlikte getiriyor.
İnternet bağımlılığı olarak adlandırılan, gençlerin sosyal ve eğitim hayatını olumsuz etkileyen bu bağımlılık türü, hayatımızın merkezine taşınıyor.

Eskiden futbol maçlarını izlemek için sokakta buluşan arkadaşlar artık evlerinden kıpırdamayarak hafta sonlarını LoLEspor maçlarını ücretsiz olarak Youtube üzerinden izleyebiliyorlar. 
Sporun kendi çizgisini dijitale bağlamaya başladığı bu zamanlarda izleyici kitlelerinin ilgisi gittikçe artıyor.

Ancak olumsuzluk olarak karşımıza aynı Youtuberlık ve Twitch yayıncılığında karşımıza çıkan, herkesin yayıncı olma arzusu bu kez profesyonel oyuncu olma arzusu olarak tezahür etmeye başladı. 
Ailelerin çocuklarını baskı ile dijitalden uzaklaştırmaya çalıştıkları bu dönemde, dijitalin daha da içine gömülen gençlik baskı ile uzaklaştırmak yerine hoşgörü ile yaklaştırılmalıdır.

Zira, teknolojik gelişmeler yalnızca olumsuz işler için kullanılacak ve korktuğumuz başımıza gelecek.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.