Hava Durumu

Sosyal devir

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2017 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 10:05

Medya anlam bakımından günümüzden ikiye ayrılmaktadır. Bunlar, "geleneksel medya" ve "sosyal medya" olarak adlandırılır.

Geleneksel medya, ilk zamanlarda meydana gelen teknolojik gelişmelerin mahsullerinden olduğu gibi günümüzde de her yaştan bireyler tarafından takibi kolaylıkla devam etmektedir. Bunlar; gazeteler, televizyonlar...

Sosyal medya ise daha çok biz gençler tarafından benimsenmiş, twitter, instagram, internet haberciliği ve sözlükler şeklinde devam etmektedir.

Sosyal medya sayesinde günümüzde hepimiz aslında birer "haberci" durumuna geliyoruz. Anlık paylaşım yapabilme imkanı sunan sosyal medya, doğru/yanlış her türlü haberi kolayca yayabilmemizi sağlıyor.

Bir yerde meydana gelen kamu düzenini bozacak bir olayı tüm çıplaklığıyla öğrenmek istediğimiz zaman doğruda sosyal medyayı kontrol edip, geleneksel medyaya düşen geç haberlere anında ulaşıyoruz.

Günümüzde idare makamlarının yaptıkları politikalar sonucunda halkın nabzını doğrudan tutabildikleri ve yerel idarelerin seçmenlerine vereceği güveni anında yanıtlarla arttırabileceği ve karşıt grupların size karşın organize halini daha başarılı sağlaması durumunda da politikalarınıza gelen kötü eleştirilerle kamuoyu karşıt duruma getirilebiliyor.

Bu durumlarda beraberinde, yerel yönetimler tarafından engellenmiş bir sosyal medya kullanıcısının kamusal haklarının kısıtlandığını iddia etmesine kadar taşıyor.

Sosyal medya bilincine tam anlamıyla varabilmeli ve bizlere bahşettiği ayrıcalıkların farkına varıp, ancak doğru bilgilerle davranış göstermeliyiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.