Hava Durumu

Siyasal dönüşüm

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 07:00

Siyasetin dijitale dönüşümü dedik, şimdi ise dönüşüm tamamıyla gerçekleşmiş durumda. Peki ya sonra?

Sonrası ise gayet basit. Eskiden salonları en çok dolduran teşkilatlar başarılı olurdu, bu zamanla en çok tweet attıran teşkilatın başarılı olduğu döneme evrilmişken nihayet doğru yola bir adım daha yaklaştık: Nitelikli etkileşim.

Nitelikli etkileşim ise, yalnızca paylaşılanları beğenmek amacıyla açılmış sosyal medya hesaplarının aksine, şahısların fikirlerini özgürce ifade edebildikleri platformu etkin kullanıyor olmalarıdır. Yani yalnızca siyasilerin gönderilerini paylaşmak yerine, siyasilerin başlatmış olduğu sosyal kampanyaları kendi fikirleriyle, üretkenlikleriyle daha iyi bir noktaya taşımaları gerekmektedir. Bu nitelikli kullanım noktasında Bursamızda, 24 Haziran seçimlerinde öne çıkan isim AK Parti 1. Bölge'den 10. Sıra Milletvekili Adayı Arif Bekir Dangaç olmuştu. Belediye seçimlerinde ise Bursamızın lideri Sayın Alinur Aktaş oldu.

İstanbul seçimlerinde, her kesimce takdir toplayan ve ülkemize yaptığı hizmetlerle herkesin gönlünde taht kurmuş Sayın Binali Yıldırım'ın biraz daha sosyal medyaya odaklanması gerektiği bir gerçek.

İstanbul'da dönem içerisinde yaşanan çeşitli ekonomik sıkıntıların da getirmiş olduğu, AK Parti ve MHP dışındaki partilerin neredeyse tümünün de desteğiyle çok az bir farkla kazanan muhalefet adayı olmuştu. Ancak YSK'nın araştırmaları sonucu şaibe ve hırsızlık farkedilmiş, seçimler iptal olmuştu.

Yeni seçim sürecinin startı verilmişken sosyal medyada bu kez hakim isim Binali Yıldırım olarak gözüküyor. Muhalefet adayının ilk günlerde birçok ünlü ismin desteğiyle ortaya çıkarmaya çalıştığı mağdur havasına rağmen, hakkı olan oyların çalındığı ve halkın iradesinin gasp edildiğini defalarca vurgulayan Sayın Yıldırım, dijitaldeki ekibini değiştirmiş olacak ki, yeni projeler ile birlikte halk desteğini sosyal medyada da toplamış durumda.

Siyasi dönüşümün dijitalin ana noktasına geçmeye başladığı bu dönemlerde bakalım bizleri neler bekliyor. Sosyal medyayı dünyayı anlamak üzere kullanalım, ancak; bir başkasına hakaret etmenin suç olduğunu unutmayalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.