Hava Durumu

Seçime giderken...

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2018 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 07:41

1 Kasım'da yerel seçim maratonu başlarken, uzun ve meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. Adaylar kimler olacak, çalışmalar nasıl şekillenecek bilemiyoruz ama; partiler bu seçime ayrı bir önem gösteriyorlar.

Her seçimin yeni bir dönüm noktası olarak görülen ülkemizde, kaybedilen seçim sonrası 'beceremediğimi kabul edeceğim' diyenler ve durmadan kazananlar olarak ikiye bölünüyoruz. Bu da ülkemizdeki seçimleri heyecanlı kılan farklı bir etken. Ancak; tabii ki sözünü tutanlardan olup, istifasını vermesi gerekenler de var.

Çeşitli aday adayları, henüz süreç başlamadan STK'lar aracılığıyla kendilerini gösterme çabasına girmişti. Ancak mevcut karmaşık bir ortamda en dikkatimi çeken isim ise Sayın Cumhurbaşkanımızın "Dana Yürekli" dediği 25. ve 26. Dönem AK Parti Bursa Milletvekilimiz Bennur Karaburun.

Karaburun'un adı, AK Parti Mudanya Belediye başkan adaylığı için son dönemlerde sıkça dillendiriliyor.

Geçtiğimiz genel seçim sürecinde, aday olmamış olmasına rağmen, seçim çalışmalarında yanında vakit geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, belki de siyaset içerisindeki en mütevazı insanlardan biri.

Referandum sonrası gençleşmeyle birlikte dönüşen siyasetteki eski takım elbiseli, gri yüzler mantığından oldukça uzak bir mantık çizilmeye başlandı. Bennur Karaburun ise her fırsatta gençlerle birlikte olan biri olarak AK Parti'nin genç siyasetine de en çok uyan isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Unutmamalıyız ki Sayın Bennur Karaburun, milletvekilliği sürecinde de daima bölge sorunlarını dile getirmiş, projeler üretmiş bir Mudanya sevdalısıdır.

Ayrıca, milli egemenliğimizin tehlikeye girdiği 15 Temmuz karanlık gecesinde ise hiç düşünmeden Millet Meclisimize koşarak, necip milletimizin takınmış olduğu onurlu duruşu göstermişti.

Süreç ne getirir, aday adayı olur mu bilemem ancak; Mudanya'daki kara düzeni bozabilecek yegane kişi "bölge insanımıza" göre Bennur Hanım.

Umarım; tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de doğru adaylar ile doğru sayılan yanlışlardan kurtuluruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.