Hava Durumu

Sahi, sevmek neydi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2017 06:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 06:41

Yolda yürürken, okulda sınıfına giderken, camiye girerken, kafeye girerken yahut metroda yürürken... Yüz yüze bakıp da tebessümlü bir selam verenine rastlamadım.

Selamlaşmayı teşvik eden dinin mensupları olarak, %99'u Müslüman olan bir ülkede yaşarken üstelik, tanımadığımız kişiye durup da selam verip bir tebessüm etmişliğimiz var mıdır...

Türk milleti olarak; misafirperver, hatırşinas, sıcakkanlı... diye devam eden silsilenin bahsedilebilecek ne kadar iyi özellik varsa hepsine sahibiz. Ya da gerçekten sahip miyiz?

Dünyada 1850 yıllarda meydana çıkmış Feminizm akımından bir örneğine daha birkaç gün önce twitterda gündemi takip ederken rastladım. İstanbul Üniversitesi'nde bir genç adam yolunda ilerlerken 4-5 feminist tarafından taciz iftiralarıyla meydanda Feminizmin bekçileri olan genç bayanlar tarafından dayak yiyordu. Üstelik ifşa edilmesi açısından da biri videoya çekmeyi akıl edebilmiş o çirkin(!) olayda..

Her ay birkaç defa tecavüz olaylarına rastlar olduk. Hepsine de sövdük üstelik. Ancak iş kendisini aşarak sürekli büyümeye yüz tutması hepimizi kaygılandıran bir mesele. Yolda tebessüm ederek yürüyen bir adamı görünce kendilerine yönelik bir mesaj olarak algılayan, her gördüğüne dostane bir selam verip tebessüm ederek geçenlere sokak tabiriyle 'bana yürüyor' algısıyla bakan baylar, bayanlar ve bunlara birçok örnek.

İnstagram, twitter ve bir sürü sosyal medya aldatılarıyla yayılan yalan haberler ve empoze edilen bir çok yalan algılar. Hepsine de o kadar güzel inanıyoruz ki, videolarında kullandıkları kelimelerin yarısına yakını kötü söz, hakaret vb söylemler olan youtuberleri takip eden henüz ilkokula giden kardeşlerimizin ağzına dolanan ve hayatlarına tamamıyla giren ahlaksız kelimeler.

Günümüzün vebası yozlaşmak, ahlaksızlaşmak ve 'iyi bir davranış' olan tebessüm ve selamlaşmanın dahi yanlış anlaşılmalara başlanmasına geçen aylarda katıldığım bir sempozyumda çok değerli bir profesörün bahsettiği bir cümleyle örnekleyecek olursam,

'Neden dindar gözüken insanların dahi yaşantılarında ahlak göremiyoruz?'

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.