Hava Durumu

Sadece bir prova

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2019 10:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 10:52

Gündemimizin yegane parçası haline gelen yerel seçimleri de geride bıraktık. Bu seçimi diğerlerinden ayıran en önemli unsur ise partililerin propaganda biçimiydi.

Özellikle yeni seçmenlerin ağırlıklı olduğu, ancak her yaştan seçmenin bulunduğu sosyal medya platformlarından yapılan seçim çalışmaları, yeni bir ufkun kapısını aralamış oldu.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın partisi için dijital seçim çalışmalarını startlamasıyla birlikte tam olarak seçmene nasıl ulaşılacağı tartışılırken muhalefet cephesinden de dönüşüme ayak uydurmak adına adımlar gelse de tam anlamıyla bu gerçekleşebilmiş değil.

Çevre kirliliği, gürültü azalması, görsel zararların bir nebze olsun dijital etkisiyle azaltılması "gerçek çevreci" eğilimin hangi cephe tarafından sahiplenildiği belli oldu.

Bu çalışmalar ise en yoğun biçimde güzel Bursamızda gerçekleşti. Hemen her gün twitter gündeminde Bursamıza dair gündemler bulunurken, özellikle Sayın Alinur Aktaş'ın hazırlatmış olduğu videolar ve samimiyeti dikkat çekmişti.

Seçim geride kaldı ancak izleri artarak daha da büyüyecek. Zira, özellikle araştırma merkezlerinin dijital etkileri göz önüne almaya başlamasıyla birlikte gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bu seçim gelecekteki seçimlerim bir provasıydı. Artık bizleri bütünüyle dijital seçimler bekliyor olacak.

Geleneksel seçimlerin aksine gerçekleşen dönüşüm üniversitelerde ders olarak okutulabilecek düzeye gelmiş durumda.

Yeni seçmenlerin akıllarındaki soru işaretlerini gideren, kararsız seçmenleri hedefleyebilen ve en önemlisi de doğru kişilerle çalışanlar her zaman bir adım önde olduğunu göstereceklerdir.

Seçim sonuçlarının vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.