Hava Durumu

Neyin bedeli?

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2018 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 06:50

Haydi, buyurun! Hep birlikte bugün gündem oluşturacağız. Herkes bir fikir beyan etse yeter. Ama böyle, nasıl desem? Heh, basit fikir olmasın bunlar. Başkalarına hakaret içersin, aptal-saptal karikatürleri beğendiğimizi belirtelim. Bak! Mesele de bu ya, ben de hakaret ederek fikir beyan ettim.

Tek eksik şey param. Param olsa size de ihtiyaç duymam. Siz yoldaşlarımla birlikte oluşturduğumuz twitter gündemini parası olanlar yoldaşa ihtiyacı olmadan da başarabiliyor.

Yani, gündem oluşturarak toplum mühendisliği yapanlar için iki türlü yol var; birincisi kendisine adanmış ruhlar bulup(adı lazım değiller, milletvekili olmuş vandallar) ikincisi ise botlara attırılmış tweetler.

Gündemimizi uzunca meşgul eden bu konuşmaya değer görmenin ahmaklık olacağı mizah adı altında yapılan ODTÜ karikatürleri nihayet yerini gerçek gündeme bıraktı.

Bugünden ise AK Parti Çanakkale Milletvekili Sayın Turan'dan geldi: Bedelli askerlik.

Haklı olarak, tüm eğitim birikimleriyle birlikte arkada bırakacakları gözü yaşları eş, ana, sevgili ve birçok kişiyi de düşünerek ücret karşılığı askerlik görevini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca genç var.

Bu genç nüfustan faydalanmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti, hem gelecek paralarla askeri yatırımlarda bulunacak hem de Fırat Kalkanı Harekatı örneğinde olduğu gibi profesyonel orduya geçişin sinyallerini de "kalıcı olmalı" tartışmalarıyla görmüş olduk.

Her alanda olduğu gibi ordu da gerçekleşecek olan profesyonellik Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri alanda da daha atak ve teknolojik olabilmesini sağlayacaktır.

Ancak, ilerleyen süreçler bizlere gösteriyor ki; asla toplumun tamamını memnun etmek mümkün değil. Örneğin, bir kısım vatandaşlarımız bedelliye karşı çıkarken; bir kısım vatandaşlarımız ise 25 gün gerekliliğine kafasını takmış durumda.(İzinlerle birlikte 28 gün)

Tüm bu bilgi karmaşası bir tarafa bırakılırsa, hayat planlamasını seri bir şekilde gerçekleştirmek isteyen her genç birey için "can suyu" olan bu bedelli askerlik umalım ki, hedeflenen kitleye ulaşabilsin.

Bedelli askerlik sonucunda umarım ki, gönülsüz milyonlarca vatandaş boş yere üniversiteleri ve kışlaları meşgul etmeyi bırakıp planladıkları hayat seviyesine erişebilirler.

Bedelli askerlikle birlikte TSK'da gündem haline gelen "askerlere teknoloji serbestliği" de böylece gönüllülerden oluşan askerlerimizle birlikte, babalarımızdan duyduğumuz askeri disipline geri ulaşmayı sağlanabilir.

Profesyonelleşen ordu ülkemizin terörle mücadele safhasında da elini kuvvetlendirerek, kuvvetli bileklerle "hain avlamayı" daha basit hale getirecektir.

Allah tüm şehitlerimizin şahadetini kabul etsin. Geride kalanlara sağlık ve sabır versin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.