Hava Durumu

Kime göre demokrasi

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2019 05:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 05:50

Dünyanın neresine giderseniz gidin yokluğunu hissetmeyeceğiniz tek şey: ABD Fitnesi.

90 öncesi darbelerde, 15 Temmuz Hain Kalkışmada, kur saldırılarında ve her türlü terör faaliyetiyle tehdit ettikleri güzel ülkemizde. Bir bakıyorsunuz Irak'ta, bir gün de Venezuela'da iç işlerine karışmış bir şekilde.

Hepsinin ortak paydası ise kendisinden ayrı söylemde bulunan devlet liderlerinin zor durumda kalmasıdır.

Venezuela Devlet Başkanı Moduro hakkında verdiği skandal karar ile birlikte yerine muhalif lider Guaido'yu geçici başkan olarak tanıdığını açıkladı. Bu karar ile birlikte demokrasi bekçisi ABD'nin alenen demokrasiden bi'haber olduğu da herkes tarafından "görülemedi". Akla gelen sorulardan biri ise, demokrasinin göreceli bir kavram olduğu mudur? Zira, birçok ülke bu kararı destekledi.

Bu karar neticesinde ise "wikipedia" Guaido'yu devlet başkanı olarak güncelledi. Ülkemizde erişim engeli bulunan bu websitesi kendisini "dijital ansiklopedi" olarak tanımlıyor. Ancak biliyoruz ki, ansiklopedi bilimsel ve bağımsız olmalıdır.

••••

Özellikle 20. yüzyılın başlarından beri ABD Orta Doğu'da yanan ateşi körüklemeye devam ediyor. Tüm yerleşik insanlara yaptığı zulmün yanı sıra "demokrasi götürüyoruz" diyerek durmadan karışıklık ve gözyaşı götürdü.

Osmanlı Devleti'nin Kuveyt'ten desteğini çektiği andan itibaren "büyük" güçlerin kurguladıkları oyunlarla birlikte bozulan "kardeşlik" bağları yine aynı Türkiye Cumhuriyeti tarafından her fırsatta onarılmaya çalışıldı.

Cumartesi günü Kuzey Irak Duhok'ta yaşanan elim olay ise dünyanın haydut devleti olan ABD'nin etkisi altında kalarak bir kısım "Kürt Halkı" söylemi arkasına saklanan hain teröristler TSK Duhok üssüne provakatif eylemlerde bulundular. Bu olay da gösteriyor ki; ABD ayrımcılık faaliyetlerine durmadan devam ediyor, Kürt kardeşlerimiz ile daima barış yanlısı TSK mensuplarını küstürmeye çalışıyor.

••••

Dijital günümüzde en önemli hareket alanı olarak karşımıza çıkıyor. Siyasette verilen kararlar, Trump'ın dış politika hakkında sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar, ülkemizdeki siyaset 2.0 atılımları vs derken yerli ve milli harita uygulamasının yayına başlayacağı duyuruldu. Bu atılım ile birlikte, tarihten bugüne cennet vatanımızı görüntüleyebileceğiz.

Yalnızca savunma sanayinde değil bu gibi gelişmelerde de dünya seviyesinde olmamız, büyüyen Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğinin önemli bir kanıtıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.