Hava Durumu

İzleniyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2017 10:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 10:24

Sosyal medya günümüzde bir bireyin başka kişilerin fikirlerine, anlık davranışlarına, haberlerin güncel akışlarına ve her türlü toplumsal olayların takibi, tahsisi ve güncel durumunun takibi konusunda kolaylık ve gerekli mercilere de baskı oluşturmakta.

Hakaret davalarıyla başlayıp, çeşitli politika ve söylemlerin bireylere olan etkisini araştırmak adına önemli devlet büyüklerimiz tarafından kendilerine yöneltilen yorumlar ve kendi görev alanlarında yazılan, paylaşılan tüm meselelerin takibi için ekipler oluşturulmaya başlandı.

Geleneksel medyanın aksine sosyal medya sürekli kameralarla gözlenen hücre odası gibi paylaşılanların anında kayıtlarını alabileceğimiz bir noktaya taşındı. Yanlışlıkla atılan yahut bilerek atılan her tweet, paylaşılan fotoğraf ve durumlar herkesin tek tuş hamlesiyle galerisine kaydedeceği "özel hayatımızın" aslında özelliğini yitirdiği bir noktaya taşındı. Burada hepimiz birer gazeteci ya da gördüğümüz tahrik edici yahut tehdit edici her türlü unsuru kolluk kuvvetlerimize duyurabileceğimiz imkanını sağladığı için de birer mahalle bekçisi durumuna geliverdik.

Geçen hafta değindiğim, halkın nabzını yoklayabilme özelliğini sağlayan sosyal medyayı daha etkin kullanmanın son örneği de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya geldi.

Kardeşinin yanında uyuşturucu kullanıp bunun videosunu çekip paylaşan bir genci Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak analiz edip gerekli önlemler ve tedbirler aynı hızla alınıverdiğini yine sosyal medyada rastladım.

Günümüz sorunu, çözümü ve kaçınılmaz gerçeği olan sosyal medyaya olan ilgi ve alakanın akıl almaz boyutunu fark edip görmezden gelmeyerek aktif bir şekilde aksiyon alabilen kademelerimizin daha da artacağını umuyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.