Hava Durumu

İşimiz elden gidiyeaah

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2018 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 07:01

Yapay zeka sonrasında insanlar arasında akın akın yayılan bir haber: İşimiz elden gidiyeaah.

Sosyal medya üzerinden yapılan çeşitli propaganda ya da "geyik" haberlerinin sonucu olarak doğruluğunu teyit edemediğimiz bir sürü haber meydana geliyor. Kimi zaman devlet büyüğümüzün bir sözü olurken, bazen yapılmayan şeyin yapılması oluyor.

"Nimetle şaka olmaz!" der hep büyüklerimiz. Ama içinde bulunduğumuz ortam bizi öylesine garip bir çembere aldı ki, nimet üzerinden yapıyoruz şakalarımızı.

Twitter'da teyitsiz ama haftanın en çok konuşulan kelimelerinden birisi de "ekmek". Ekmeğe yapılan %15 zam beklentisi üzerinden çeşitli geyik, hakaret, devlet düşmanlığı, devlet muhafazası gibi çeşitli iş kolları üreten vatandaşlarımıza karşılık Ticaret Bakanlığımızdan gelen açıklamaya göre ise bu durum asılsız.

"Ne varsa sosyal medyada var!"

Aynı şekilde sosyal medya üzerinden çeşitli sosyal projeler yürütülüyor ve yardıma ihtiyacı olan kişilere destekte bulunuluyor. Mesela, twitter üzerinden Fenerbahçe'nin çağrısı üzerine #KaanHayatBekliyor diyerek gerekli yardım eline ulaştırılmış oldu.

Sosyal medya üzerinden dönen bunca teyitsiz haber ve söylentiler varken, dönemin en önemli iş kollarından biri olarak "teyit" hesapları gündemde. Buradan maddi bir kazanç elde edilir mi bilemem ancak, bu vesileyse teyitsiz haberlerde meydana gelecek ciddi azalma sonucunda daha güvenilir ve birlik ortamı oluşturabiliriz.

"Biz birlikte Türkiye'yiz."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.