Hava Durumu

İlkeler izinde

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2018 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 06:55

Otosan ürettiğimiz ilk Türk otomobiline Anadol ismini verdi. Henüz sene 1966 iken yerlileşmenin ilk büyük adımları da böylelikle atılmış oldu. Her ne kadar tasarım gibi özellikler İngiliz vb menşeili firmalarla yapılmış olsa da ilk atılım olarak oldukça önemlidir.

Tıpkı 1924'te Vecihi Hürkuş'un ilk Türk uçağını inşa etmesi gibi. 1966'da da yerlileşme girişimlerimiz göğüs kabartmış ancak aynı benzerliklerle gerisi hakkıyla getirilememiş.

Tüm bu gelişmeleri günümüzde çeşitli teknolojik hamlelerle gösteren ülkemiz bu girişimleri yerli otomobil ile de sağlamlaştıracak ve ülkemizin hasretini sona erdirecek.

150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak yeni havalimanımız 29 Ekim'de Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan tarafından açılacak olmasına rağmen henüz isminin açıklaması yapılmadı. Çeşitli söylentiler dolaşıyor olsa da resmi kaynaklarca teyit edilmedi.

Son karar ne olur bilemiyoruz... Ancak; TUSAŞ'ın tasarlayıp geliştirdiği 'Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi'nin ürünü olan TUSAŞ Hürkuş uçağımız gibi yerli ve milletimize değer katmış bir şahsiyetin ismiyle tüm dünyaya uçacağımız bir havalimanı olacaktır.

Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal'in "bağımsızlık" ilkesi adına gelişmelerine devam ediyor.

Allah'ın izni, milletimizin birliğiyle de bu gelişmeler başarıya ulaşacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.