Hava Durumu

Hedefin ne?

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2017 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 08:55

Asım'ın neslini hayal ediyorum. Gelecek olarak adlandırılan ancak bugünün umutlarını yaşayan bir nesil geliyor aklıma...

Mesela bizler. Üniversite okuyan ve kendi dilinde okuduğunu anlama sıralamasında 43. sırada olan bizler... İçi boşaltılmış, balon bir zorunluluk olan 4 yıllık okullarımız ve her fırsatta eksikliklerimizi yüzümüze vurmaktan geri durmayan akademisyenler...

Büyüklerimizden duyduklarımıza göre, devlet kapısına kapak atmak deyimi bugünkü anlamını çok önceki zamanlardan kazanmış bir söylem. Bunun bugünkü karşılığıysa akademisyen olup, akademik hiçbir davranışta bulunmayıp kurum parası yemekle kalmayıp aynı zamanda bugünün umutlarını yaşayan bizleri de yarının umutları olmaya mahkum eden bir çarkın paslanmış ürünleri.

Bir gün birisi çıkıp biraz alaycı bir tavırla biraz da gözlerini üzerimize dikip yalnızca bir soruyla bizleri çıkmaza sokabiliyor; "Hedefin ne?"

Herkes kendi hedefini en ufak ayrıntısına kadar düşünüp, hayal edip yaşamak adına çabalar zincirine girmişken referansımız olacak üniversite hayatımızı karartmakta olan bir çarkın işçileri olduğumuzu düşünmeden soruyorlar ve bu işçiler olarak çarktan en ufak yaralarla atlamaya çalışırken hep çekingen kalıyoruz.

Çekingenliğimiz, kendi tembelliğimizden kaynaklandığı gibi bizi programlayan toplumsal kaygıların da bir mahsulü. Lise hayatının en önemli seçimlerinden biri olan bölüm seçimi esnasında ailelerin çevrelerince kabul görmüş bölümler ve meslekler adına seçim yapmaya zorlanıyoruz, gençlik olarak.

Yerli ve milli gençlik ülküsünü başarıya ulaştırabilmek için; eğitimimizi gerçekleştiren eğitimcilerimizin milli olması kriteri öylesine mühimdir ki, ailelerin gençliklerinde dayatma doğruları değil, kendi doğrularını kendileri bulmalarıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.