Hava Durumu

Hayallerimize zam geldi

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2017 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 11:18

Her çocuk gibi ben de bir sürü hayal kurar, tüm hayallerimin sonunda amin deyiverip uykuya dalardım. Bu hayaller kimi zaman tercih edilen meslek kimi zaman da maddi kazançlar olarak değişir. En büyük hayalleri de "daha iyi" bilgisayarlar süslerdi. Zaman değiştikçe bu yerini telefona bıraktı ve zamanımızın hayal dünyasını arabalar süsler oldu.

Muhtemelen 2005 senesi ya da yakındaki zamanlardan birinde mahalle maçının ardından kenara oturuvermiş hayallerimizi konuşurken en popüler cevap her zaman en iyi oyunların yüklenebildiği bilgisayarlardı.

2017 yılı Eylül'ünün son günü aynı kişilerle bir araya geldiğimizde bu sefer farklılaşmış hayallerimizi farklılaşmış şartlar altında tartışmaya başladığımızda bir çoğumuzun "meslek" hikayeleri dışında bir takım maddi kazanımlar konusunda çekingenliği "ağlanacak hale gülmek" olarak geyik muhabbetine dönüştü.

Geyik muhabbetine dönen vergi sohbetleri artık daha neşeli ve daha bir malzemeli oluverdi. Savunma bakanlığımıza daha fazla yatırım yapma amacıyla bir çok gencin araba sahibi olma arzularına engel olunup, kişiler en azından ülkemize hayırlı olacak derken bir haber kişilerin motivasyonunu ve rızasını kaçıracak cinstendi.

O haber; sürekli spor kulüplerine yapılan anlamsız vergi aflarından farklıydı, sponsorluk. Zamanın darbe yönetimi tarafından "Ankara takımı olmalı!" denilip Süper Lig'e yükseltilen takıma milyonluk sponsorluk anlaşması... Gelgelelim olan yine gençlerin hayallerine oldu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.