Hava Durumu

Hayalimdeki şehir devleti

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2018 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2018 07:08

Her insan, başını yastığına koyduğunda çocuklar gibi hayaller kurmaya başlasa da bunu başkalarında gördüklerinde çocukça olduğunu söylerler ve kendi hayallerinden bahsetmezler.

Herkesin yaptığı ve sıklıkla uzak ihtimalleri yansıtan bu hayallerdeki olayların aksine olmaması gerekeni düşledim. Olmaması gerekeni düşlemek her zaman daha basittir çünkü başaramadım demek her zaman daha kolaydır. Bu yüzden başarmak istemeyeceğim ve başaranlara nefret duyduğum bir hayali kurguladım.

Leyla ile Mecnun dizisinde fakirleştikten sonra deliren bir adam tarihi bir harabelikte kendisine krallık kurar. Kendine göre Metonya ismini verir ve orada kendi halinde yaşamaya başlar.

Hayalime gelen o korkunç şehir devletine gelecek olursak yer yer Metonya'yla benzerlik gösteriyor. Aslında bir devlete ait olan o mekanı kendi krallığıymış gibi yönetiyor ve idari işlerde önceliği bulunduğu devletin etikleri gereği liyakatle değil ama tanıdıklarını, bu iyi çocuktur ya, diyerek çeşitli konumlarda konuşlandırıyor Kralımız. Bir bakıma da Suriye'ye benziyor bu krallık çünkü demokratik yöntemlerle gelmiş ancak sonradan amaçlarından şaşmış demek isterdim ancak gerçek amacını asla bilemeyeceğiz.

Daha sonra bu şehir devletinin işleyişi açısından bazı önemli kurumlar meydana gelmesi gerekiyordu. Mesela, bir ulaşım, aş. Bu gibi önemli şirketçiklere de tanıdığı, bildiği ve güvendiği adamları koyuyordu ki bunun sebebini de "ondan iyi kimse yapamaz" cümleleriyle kendini kandırarak anlatıyordu Kralımız.

Tabii haliyle gitgide bu şirketçikler zarara sürüklenirken toplumdaki yanlış giden şeyleri görebilen bu şehir devletinin konumlandığı toprakların sahibi devletin vatandaşları durumun farkına varır ve hemen devleti haberdar eder ve devlet idaresi tarafından görevlerinden el çektirilirler.

Bu gibi çeşitli yanlış idari ve iktisadi kararlar sonucunda, liyakati önemsemeden sadece kendinden olanların kazanması gerektiğini benimsemiş hastalıklı bu fikir böylelikle hayalde bile uzun yaşayamadı.

Peki ya; hiçbir şey demeden, günlerce bekleterek veya ağlayarak istifa edenler, neden ettiler?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.