Hava Durumu

Güvende miyiz?

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 07:30

Hayatımızın hemen her anında hareketlerimizde güvenliği ön planda tutarız. Özellikle dijital dünyadaki hareketlerimizde daha bir dikkatli olmaya çalışırız. Zira tam olarak tanımlayamadığımız bir dünyanın içerisindeyizdir.

Ancak kayıtsız şartsız güvendiğimiz telefonlarımız ve içerisindeki uygulamaları asla sorgulamayız. Hatta, bizden istedikleri izinleri sorunsuzca onaylarız. Ve böylece korktuğumuz, en yakınımızdan başımıza gelmiş olur.

Google'ın Project Zero takımından güvenlik uzmanı olarak çalışan ekip yaptıkları araştırmalarda, kötü niyetli yazılımların kullanıcıların telefonlarındaki fotoğraflara, telefon rehberine ve diğer özel bilgilerine kolaylıkla ulaşabildiklerini gösterdi.

Project Zero, Googleda yeni güvenlik açıklarını tespit etmek üzere çalışmalar yürütüyor.

Guardian gazetesinin haberine göre işletim sistemleri iOS 10 ve iOS 12 olan telefonlar bu hacklenmeden etkilenirken hacklerların kullanıcının Instagram, WhatsApp ve Gmail gibi uygulamalarına erişebildiklerini yazdı.

Habere göre Google söz konusu güvenlik sorununu, Apple'a geçtiğimiz 1 Şubatta iletti. Apple'da 7 Şubatta işletim sistemine güncelleme getirdi. Project Zero ekibinden Ian Beer, güvenlik arızalarının birçoğunun Apple'daki varsayılan tarayıcı olan Safari'de bulunduğunu söyledi. Beer ayrıca, telefonları izlemek için konulan implantların Apple cihazlarında saklanamadığını, telefonun yeniden başlatılması halinde hafızadan silindiğini ancak kullanıcının hack'lenmiş bir web sitesini ziyaret ettiğinde hackler'ların yine bu telefonlara erişebildiklerini söyledi. Apple ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.