Hava Durumu

Güvende miyiz?

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2018 06:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 06:22

Her alanda elektronik yaşama geçişimizle birlikte imzalarımız da ıslak imzadan elektronik imzaya geçti. Çeşitli uygulamalara girişler esnasında okumadan 'evet' butonuna basıyor oluşumuzla, imza ile özelimizi erişime açık hale getirmiş oluyoruz.

İnsanın merak etme zaafından yararlanan kimseler kimi zamanlarda 'ücretsiz' erişim imkanıyla ademoğlunu 'beleşçilik' tarafından vuruyor.

**

'Ücretsizse, ücretsizsiniz.'

Facebook veri skandalı sonrasında bir kısım sosyal medya kullanıcısı Facebook hesaplarını kapatma protestosuna gitti. Ancak gördüğümüzün aksine veriler gösteriyor ki Facebook kullanımı daha da artmış durumda. Son olarak da Twitter geçtiğimiz günlerde verdiği bildirimle kullanıcılarına şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Ya bir prosedür ya da sistem güvenlik açığı ortaya çıktı. Üzerimize düşen ise tedbirimizi alıp şifremizi değiştirmek.

**

Özellikle erken seçim sonrası rekor aday adaylık süreci sonrasında her aday sosyal medya üzerinden propagandalarda bulunuyor. Aday adaylarının sosyal medyadaki aktifliği tabii ki hanelerine artı puan olarak eklenecektir. Bu yüzden, sosyal medya gündemimizi meşgul ederken de güvenlik konularını es geçmememiz gerekiyor.

Üye olduğumuz siteler, uygulamaların yanında bizim yazacağımız söze uygun gözüken ve sorgulamadan kullandığımız 'hashtag'lere dikkat etmemiz gerekiyor. Hashtagler güzel ve sözlerimize uygun olabilir ancak kimlere hizmet ettiği araştırılmalı. Ücretsiz uygulamaların verilerimizi çalacağını bildiğimiz gibi görünüşü güzel olan hashtaglerin de bize zarar getireceğinin farkında olalım.

**

Öte yandan ülkemizde yeni yeni güvenilmeye başlayan sanal ticarette de bazı sorunlar meydana gelmekte. Geç güvenmemize rağmen tam güveniyor oluşumuz bazı 'çakal' simsarlar tarafından fark edilmiş olup, sanal ticarette de dolandırıcılık yapmaya başladılar.

**

Üzerimize tek düşen ise, daima farklı parolalar kullanıp güvenlik şüphesi bulunan internet sitelerinden uzak kalmak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.