Hava Durumu

Gençlik, gençlik, gençlik...

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2018 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 07:22

'Biz kısık sesleriz' (Sezai Karakoç)

Biz gençler olarak zihnimiz; ahlaki ve toplumsal eğitimimizden, okul eğitim hayatımızın sonuna kadar konuşmamak üzere programlanmış. Sürekli beynimize işlenen kalıplaşmış cümlelerin ötesinde bizden bir şeyler beklenmedi. Kendimizden bir şeyler katmamız ancak belli noktalarda üniversite hayatımızda beklense de buna pek fırsat bulamıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın gençlere olan güveninin somut kanıtı olarak bizlere sunduğu 18 yaşında aday olma imkanı da birçok genç tarafından kullanıldı.

Bursa'da toplam 303 adayın büyük bir kısmı genç adaylardan oluşuyor. Bu rekor katılım ülkemiz insanının siyasete olan heveslerinin de büyük bir göstergesi. Siyasete olan güven, devlet demokrasisinin de temel yapısıdır.

Gençler arasında elbet belli bir eleme sistemi olacaktır. Gençler, büyük ağabey/ablalarıyla yarışmasının aksine kendileri arasında da yarış içerisindeler. Ancak durum muhalefetin de tepkisini haklı çıkartacak boyuta taşınmakta.

Teşkilat toplantılarına babalarıyla gidip, söz sırasında babalarının arkasında gelmeleri aday adaylığı sürecinin de suistimal edildiğinin göstergesi.

Ben partilerle resmi bağımlılığı olmayan bir genç olarak, genç adayların kulis çalışmalarının ötesinde sosyal medya hesapları üzerindeki çalışmalarını takip etmekle görevliyim. Nasıl ki aday adayları temayül yoklaması adına vakitlerini harcıyorsa ben de sosyal medya üzerinden kendimce onları 'puanlamakla' yükümlüyüm.

Notlarımı paylaşmam gerekirse;

- Kendi saha çalışmalarını sosyal medya üzerinden paylaşmalarında,

- Projelerini dile getirecek görsellerin kullanılması,

- Ulaşılabilir olması,

- Sosyal medya hesaplarında bulunabilir olması,

gibi başlıklar altında farkındalık oluşturmaları genç aday adaylarının gerçekten gençlerin temsilcisi olup olamayacakları konusunda bizlere önemli bir kaynak olacaktır.

Notlarımın sonucuna gelecek olursam, sosyal medya hesapları üzerinden dikkatimi çeken hem genç hem genel aday adayları arasında Türkiye'nin en genç milletvekili aday adayı Arif Bekir Dangaç.

Umuyorum ki emeklerinin karşılığını Meclis'e girip gençlik adına çalışmalar yapabilme fırsatına sahip olacaktır. Allah milletimiz için hayırlısını versin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.