Hava Durumu

Dönüşümün #Farkında

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2018 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 08:21

Dijitalin dönüşümü noktasında farkındalık programları gün geçtikçe artıyor. Farkındalığa erişimdeki başarımız umuyorum ki yalnızca programlarla sınırlı kalmaz ve bunu hayatımıza adapte edebiliriz.

Bursa TÜGVA Yıldırım İlçe Temsilciliği olarak perşembe günü 2 lisemizde sosyal medyanın nereye gittiğine dair söyleşiler gerçekleştirdik. Şehrimizin manevi mirası Emir Sultan Hazretleri'nin bulunduğu güzide ilçemizde bu tür farkındalık seminerlerini çeşitli bağımlılık programlarında da göreceğiz.

İstanbul'da ise cuma günü bir lisede panelistlerimiz arasında Bursa 27. Dönem Milletvekili Adayımız Arif Bekir Dangaç'ın da bulunduğu bir ekip ile başından sonuna "#Farkındayız" semineri verdik. Elimizden gelenin daha iyilerini enerjimizin son damlasına kadar vermemiz gerekiyor. Çünkü, dijitalleşme mevcut bağımlılıkların en tehlikelisi hale gelmeye başladı.

Fiziksel ve zihinsel çöküntüler ile başlarda kişilerin yaşamlarını tehlikeye atarken, şimdilerde ise çok sık rastladığımız aile içi muhabbet yapısını da zedelemeye başladı. Ne yaparsak yapalım, burada da en önemli iş ebeveynlerimize düşüyor. Unutmayalım ki evlatlarımız bizleri örnek alıyor.

Toplumsal farkındalıkları oluşturacak bu tür programlara belediyelerimizin de önemli destekler sunması gerektiği görüşündeyim. Belediyelerimizin desteklediği kültürel, sanatsal, el işi gibi yetişkin programlarını, dijitalin dönüşümünün farkına varılabilecek planlarla genişletmesi gerekiyor.

Çin Halk Cumhuriyeti'nde robot haber sunucusu tanıtımı gerçekleşti. Yine aynı şekilde Google yapay zeka sekreter geliştirmesini tamamlandığını duyurmuştu.

Bizler bu gibi dönüşümler gerçekleştirirken dijitali engelleyici girişimlerden kaçınarak daima özgün düşünceyi teşvik etmeliyiz.

Son söz olarak...

Seçim sürecinin yoğun yaşandığı bu günlerde, siyasetten bahsetmeden toplumsal olaylardan bahsetmeye çalıştığım bu yazımda bile siyasetten bahsetmeden edemeyeceğim.

AK belediyecilik aday adayları bu hafta itibariyle aday adaylık günlerini yaşarken Mudanya'da bir gelişme gerçekleşti.

Bir zamanlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Muhammed İzzet Dursun geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkez'de görüntüler verdi. Cuma günü itibariyle de aday adaylığını açıklamış oldu.

Kulislerin bol haberli, meydanın bolca karışık olduğu bugünlerde umuyorum ki; tüm aday adayları sonucu ne olursa olsun vatanımız için çalışmalarını sürdürecektir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.