Hava Durumu

Ben ünlü olacağım

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2018 09:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 09:42

•Henüz sosyal medya hesapların yeni çıktığı günlerden yaklaşık 3-4 yıl evveline kadar bu durum oldukça zor ve uzun süreç gerektiren bir durum iken, bugünlerde tek bir ekran görüntüsüne kadar düşmüş durumda.

Kimileri futbolcuları trollemek suretiyle şöhret elde etmiş ve makyaj videolarıyla yoluna devam etmişti. Yeni moda ise atılan mesajları "sapık" söylemi altında paylaşmak.

•Şener Özbayraklı'nın attığı mesajı paylaşan bir hanım ablamız bu durumu büyülterek ekran görüntüsünü sosyal medyada paylaştı. Nihayetinde amacına ulaştı ve ekran görüntüsü herkese ulaştı.

Sosyal medyada çeşitli algı çalışmaları güden sosyal medya hesapları özellikle seçim sürecindeki sabotaj ve asılsız iddialarla "suyu bulandırmaya" çalışmıştı. Bugün de çeşitli toplum olayları üzerinden "toplum mühendisliği" yürütüyorlar.

•24 Haziran gecesi muhalefet cephesinden AA'ya gelen türlü iftiraları 4 Temmuz itibariyle YSK kesin sonuçları yayınlayarak yalanlamış oldu. Bu durum bir kez daha gösterdi ki, sosyal medyada paylaşılan haberlerin %90'a yakını asılsızdır "fikri" pek de asılsız değil.

Ayrıca artan asılsız paylaşımlarla toplumsal olaylara yön vermeye çalışanlara karşı "teyit" hesapları meydana çıkmaya başladı.

Gelecekte özellikle "tarafsız" teyit hesaplarının twitter gündem pastasının önemli bir payını alacağa benziyor. Bilgi, ancak teyitliği olduğu zaman faydalıdır. Bunu unutmadan daima doğruluğundan emin olduğumuz paylaşımları destekleyerek, "toplum mühendisleri"ne istedikleri fırsatları tanımayalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.