Hava Durumu

Bayramımız nasıl olsun?

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2018 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 05:00

24 Haziran tarihi yaklaştıkça insanlar arasındaki gerilim de artmakta... Kişiler arası etkileşimler bayram mesajlarına kadar etki etmiş durumda. Bayram mesajımızı atmadan önce bir kez daha düşünüyoruz. O halde Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

Sosyal medyada gündeme taşınan bir hashtag'te ise, 'Mesajı değil bayramı paylaş.' söylemi oldukça ses getirmiş durumda. Her türlü toplumsal dalgalanmalardan doğrudan etkilenen sosyal medya, kişilerin anında bilgiye ulaşması konusunda geleneksel medyadan, yani telefon ve radyodan daha etkin kullanıma sahip...

Yüz yüze görüşüyor gibi mesajlaşma ve gönderiler paylaşabilmenin sosyal medyayı cazip kıldığı bu dönemlerde ise bilinçsiz tüketimin yan etkisi olarak sosyal medya bağımlılığı hastalığı da günümüzün popüler sorunlarından biri oldu.

Her bayram olduğu gibi bu bayram da büyüklerimizi ziyarete gidiyoruz. Ellerini öpüp, hayır dualarını istiyoruz. Ancak bu bayramı diğer bayramlardan ayıran daha özel bir durum mevcut: 24 Haziran seçimleri ve sosyal bağımlılık yaşının düşüyor olması.

Bilinçsizliğin ve siyasi gündemin getirmiş olduğu sosyal medya gönderi akışlarındaki artış sonucunda artan sosyal medya kullanım süresi ikili ilişkilerimizi daha da zayıflatmaya başladı. Büyüklerimizin hayır duasını almak ve sıla-i rahim sünnetini yerine getirmek üzere gittiğimiz misafirliklerde artık muhabbetler yerini telefonla uğraşmanın getirdiği suskunluğa bırakmış durumda.

Dijital dünyanın hayatımıza girişinin arttığı tüm bu zamanlarda ise daha fazla geç kalmadan bilinçlenmemiz adına çalışmalara başlamamız gerekiyor.

Unutmayalım ki, sosyal medya hayatımızın merkezi değil; zihnimizi ve bilgimizi genişletebileceğimiz bir araçtır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.