Hava Durumu

Bağımsızlık mücadelesi

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2018 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 08:40

1961 senesinde bugün, Suriye bağımsızlığını kazandı. Ancak bu bağımsızlık süreci fiilen devam etse de fikren pek de uzun sürmemiş olacak ki sadece Türkiye'de 3 milyon 500 bin üzerinde Suriyeli misafir kardeşimiz bulunuyor.

Bizler kardeşlerimizi kültürel geleneğimizin gerekliliği olarak elimizden geldiğince en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bu noktada, bizim ve misafir kardeşlerimizin arasından çıkan 'çıkarcı' provokatör gruplar tarafından meydana getirilmeye çalışılan kaos ortamı duyarlı vatandaşlarımız tarafından etkisiz hale getirildi.

Bursa'mızda bulunan misafir kardeşimiz ile ilgilenen nice sivil toplum kuruluşumuz bulunuyor. Bu STK'lar arasından en dikkat çekeni ise Kalbi Selim Derneği.

2014 yılında kurulan dernek, 350 Suriyeli çocuğa eğitim bursu veriyor. Kalbi Selim Derneği'nin 30 bin dolayında üyesi bulunuyor.

Özellikle Ortadoğu üzerinde kurgulanan çeşitli ekonomik ve ideolojik çatışmalardan etkilenen mazlum kardeşlerimize ülkemiz her türlü destekte bulunuyor. Ancak en öne çıkan girişimimiz olan Fırat Kalkanı Operasyonu ve arkasından gelen gelişmeler ülkemizin 'üst akıl' kurgusu olan bu oyunlara karşı olan ciddiyetinin bir yansıması.

Bağımsızlık mücadelesinin en ciddi ve kararlı duruşunu gösteren ülkemiz, mazlum coğrafyaların da umut ışığı oluyor.

Çeşitli fiziki ve psikolojik darbelerle ülkemizden de fikri bağımsızlık olgusunu almaya çalışanlar, bilinçlenen halkımıza karşı sürdüğü ekonomik yıldırma politikalarında da başarılı olamadılar. Haftanın son günleri itibariyle başlayan doların düşüşü umuyoruz ki milletimizin yıkılmaz iradesiyle daha da kuvvetlenecektir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.