Hava Durumu

Ayakları yere basmayan tek festival '#Teknofest'

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2019 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 08:57

Dünyanın en büyük teknoloji festivalinin bu yılki slogan buydu.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen festival bu sene de Atatürk Havalimanı'nda gençler ile buluştu.

Festival kapsamında #MilliTeknolojiHamlemiz'in ürünleri olan yerli ürünlerimiz sergilenirken, komşu ülkelerden gelen savaş uçakları ile festival uluslararası boyutta da kendisini öne çıkarmayı başardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü katılımlarıyla coşku devam ederken dün festival sonlanmış oldu.

Festivale dönüp baktığımızda karşımıza çıkan en önemli dönüt ise, Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın çevresinde bulunan gençlere gelecekteki hayallerini sorması sonrasında almış olduğu, "Uzay Mühendisi olacağım!" ve benzeri cevaplar ile gençliğin ufkuna ekmeyi amaçladığı tohumların filizlendiğini görmek oluyor.

Cumhurbaşkanlığının, çeşitli kamu kurumları ve büyük teknoloji firmaların ve hatta Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin desteklediği bu festivale muhalefet kanadından destek ve ilgi gösterilmedi.

Bu güzelliklerin yaşandığı, milli teknoloji hamlemizin hat safhada tanıtıldığı ve teşvik edildiği bir süreçte ise Genel Başkan Tank Palet Fabrikası ile alakalı uydurma haberlerle gündemi meşgul etmeye çalıştı.

Tüm göz ardı etme girişimlerine rağmen #Teknofest ve #MilliTeknolojiHamlesi tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşti ve gençlik adına dönüm noktası sayılabilecek deneyimlere sebep oldu.

Bu çalışmaları biz Türk gençliğine armağan eden mühendislerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 3. Teknofest'te görüşmek üzere!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.