Hava Durumu

Artık bir önemi var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2017 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 06:11

Hey sen, lütfen inkar etme ve benim gibi ve herkes gibi sen de mesele dine gelince 'Elhamdülillah Müslümanım' dediğini kabul et. Demiyorum deme, bir durup düşün. Mesela düşünüyorken neden 'durup' düşündüğümüzü de düşünelim. Neyse, bu bahsi kapatalım.

Sahi dindarlıktan en çok bahsedilen dönemde ortaya çıkan ahlaksız haberlerin sebebi nedir? Ahlaksızlığı mı ithal ediyoruz yoksa özümüzde ahlaksız insanlar mıyız? Hakaret olarak saydığının farkındayım ve 'durup' düşünecek olursak hiç de öyle olmadığını el birliğiyle görebiliriz.

Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendi'nin sıkça bahsini ettiği evlilik öncesi eğitimi ne kadarımız önemsiyoruz. Sonuçta... ne gerek var... önceden evlilik öncesi eğitim mi varmış canım! En popüleri de, 'icat çıkarma'...

Evet, tam olarak icat çıkarıyoruz. Tam olarak icadın denekleriyiz. Tam olarak teknolojik devrimin odaklarıyız. Tam olarak ahlaki çöküntünün muhatapıyız!

Geçenlerde çok can yakıcı bir sorunun muhatabı oldum, 'Neden dindar gözüken insanların davranışlarında ahlak göremiyoruz?' tam olarak meselemiz burada başlıyor. Zira doğrular, en çok canımızı acıtandır.

Tam olarak ahlaksızlığı ithal ediyoruz ve bundan hiç gocunmuyoruz. Her gün bu ahlaksızlıkları görüyor, çocuklara izletiyoruz ve sokakta gördüğümüz zaman hep bir ağızdan ahlaksızlığı ayıplıyoruz, bu kadar da dürüstüz, Elhamdülillah!

Her gün televizyonlarda dönen kültürel yapımızda yer etmeyen ancak yeni yeni toplumumuzda yer edinmeye başlamış türlü saçmalıklar-ki o saçmalıkları yine çok sevdiğimiz oyuncu 'sevdiklerimizden' alıyoruz-aklımızı kurcalarken ve yetmemiş gibi okulda, işte, sokakta ve sosyal medyada bunları yakınlarımızla tartışıp doğruluklarını şartsızca sorgularken-lafın gelişi- her yanlışı görmezden gelip Müslümanca davranıp görmezden geliyoruz. Ertesi gün sokakta gezerken televizyonda gördüğümüz çeşitli ahlaksız davranışı gözlerimizle görünce de bu sefer ahlak bekçisi kesilip en sert biçimde ayıplıyor ve yetmezmiş gibi etrafımıza yayıyoruz. 'Ahlak bekçiliğini de en iyi biz biliriz!'

Böylesine dindar, böylesine ahlaklı bir toplumuz ve ahlak üretemiyoruz. Kültürümüzden olmayanlar hoşumuza gider, her gün aksatmadan evimize sokar, eğitim sistemimizde bunlara yer vermeyiz ve sonra böyle soruların bulunduğu ortamlarda bulunmamak adına ayak süreriz.

Sadece kendimizi kandırıyoruz. Migomaniye-yalana inanma hastalığı- tutulduk ama haberimiz yok..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.