Hava Durumu

24 Haziran'a giderken

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 05:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 05:22

24 Haziran'a giden yolda her parti kendisine göre stratejiler belirledi. Sonuna geldiğimiz bu haftanın da henüz başında seçim çalışmalarına AK Parti başladı. Listelere baktığımız zaman halkın karşı çıktığı "tanımama" krizinin de aşılmış olduğunu gördük. Çünkü listedeki bazı isimleri zaten gençlik kollarından tanıyorduk. Tabii ki, en dikkat çeken isimler ise, son sırada olmalarına rağmen AK Parti'nin genç milletvekili adaylarıydı. Geçtiğimiz hafta pazar günü AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısında her vekil adayımıza söz verilmişti. Genç adaylarımızın konuşmalarından ise bizlere büyük Türkiye'ye yönelik umut kırıntıları kaldı.

Seçim stratejilerine dönecek olursak, 24 Haziran seçimlerine giden yolda en önemli halkla ilişkiler çalışmasını sosyal medya danışmanları yapmakta. Her partinin ve hatta her adayın kendine has sosyal medya danışmanı bulundurması gerektiğinin özellikle vurgulandığı bu süreçte asıl dikkat edilmesi gereken meselelerin başında ise, "gündem"ler gelmekte.

"Her gördüğümüz gündeme atlamayalım."

Kendimize, görüşümüze ve dahi desteklediğimiz adaylara uygun olduğunu düşündüğümüz hashtagleri incelemeden gönderilerimize ekliyoruz. Güzel şeyler yazıyor, düşüncelerimizi övüyoruz. Ancak bilmiyoruz ki, her beğendiğimiz ve desteklediğimiz gündemler bizim görüşlerimiz olarak karşı tarafa yansıyor. Günün sonunda bir "özel mesaj" ile telefonumuz titriyor ve bir de bakıyoruz ki, görüşümüzü yolda bırakmakla suçlanıyoruz.

Neden?

Görüşümüze en zıt fikirler tarafından desteklenen ve beslenen gündemleri araştırmadan ve bilmeden, kendi fikrimizden gibi övgülerle doldurup; süsleyip, püslüyoruz. Yalnızca kendi fikrimizi zıt fikirlerle birleştirmiş olmuyor, üstelik; karşıt fikirleri de destekleyerek en yükseklere çıkartıyoruz.

Bu yüzden ne yaparsak yapalım, öncelikle araştıralım. Kendi fikrimize uygun olup olmadığına emin olalım. Kötülemek için yazıyor olsak bile, unutmayalım ki;  kötülemek amacıyla paylaşımlarda bulunduğumuz gündemler onların ulaşmak istedikleri noktalara ulaşmaları açısından bir merdiven görevi görüyor.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimi'nin ana fikri;

•Göreceğiz,

•Bileceğiz,

•Araştıracağız,

•Doğru bildiğimizden şaşmayacağız.

Doğrularımızdan şaştığımız anda kendimizi yanlışın merkezinde bulabiliriz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.