Hava Durumu

Neden?

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 07:30

Medeni Kanun'dan ceza hukukuna, yönetim biçiminden bürokratik yapısına kadar Batı Avrasya güncel değerlerinin temelini oluşturan Roma Medeniyetinin etkisinde kalarak formatlayıp yeni kurumsal yapısına kavuşturduk.

Devlet yapımızı kurumsallaştırırken yukarıda saydığımız ve daha dillendiremediğimiz bir çok yapıyı da bünyemize kopyalarken neden Hristiyan dünyasını elinden geldiğince yek vücut halinde tutan, onları konsolide edip kolektif refleks göstermelerinde başat rol oynayan Papalık makamının karşılığı sayılabilecek Halifelik kurumunu, İslam düşmanlarının hamlelerine gerek bırakmadan kendi ellerimizle yok ettik?

Yaşadığımız kutlu vatanda, dini öğretileri ve olası kargaşaları milleti ikiliğe düşürmeden kurumsal yetkisi ve güvenilirliğiyle bentleyecek, dinin yanında birleştirici ve yönlendirici yadsınamaz etkisi de olan köklü, nurlu bir kurumdan faydalanmamız daha iyi olmaz mıydı?

Toptancı mantaliteyle rasyonellikten uzak, realist perspektifle bağdaşmayan kaygılar ve kötülük diye tabir edilebilecek bir anlayışla güzide makam olan Halifeliği, Papalık dimdik ayakta olmasına rağmen yok etmemizin doğru bir adım olmadığını düşünüyorum.

Sultan Selim'in Mısır'ın fethinden sonra ülkemize getirdiği bu güçlü oluşum, günün şartları da göz önüne alınarak Cumhuriyet ile uyumlu, konjonktürel gerçekler dikkate alınarak yeniden düzenlenip ülkemize ve Türk İslam coğrafyasına faydalı hale getirilebilirdi.

"Bu NEDEN yapılmadı?" sorusu aklıma geliyor...

Maalesef, elimizde olan etkin ve yetkin bir gücü kimsenin bizden almak için mücadele etmesine gerek bırakmadan lağvettik.

Bana göre olması gereken; yurdumuz ve sınırlarımız dışında olan geniş ülkemizin çıkarlarına, birliğine ve dirliğine büyük katkısı olacağı aşikar olan Halifelik'in devlet yapımız ve yönetim biçimimizle çatışmayacak şekilde güncellenip yeniden Türk ve İslam toplumunun hizmetine sokulmasıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.