Hava Durumu

Libya ve Türk askeri

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 07:30

Bilindiği üzere Libya, Akdeniz'de kıyı komşumuz. Bu ülkeyle aramızda olan tarihi, kültürel ve akrabalık bağlarını bir yana bıraksak bile Libya bizim güvenliğimiz özellikle de Akdeniz'deki güvenliğimiz için çok önemli. Hal böyleyken Libya içinde oluşacak 'dengeler değişimi' doğal olarak bizi direk ilgilendirmektedir.

Malumunuz Türkiye sempatizanı yani varlığını Türkiye'ye eklemleyerek sürdürmek isteyen Libya'daki meşru hükümeti devirmek isteyen Batı destekli ve Türkiye'ye pek de sevgi beslemeyen çeteci-darbeci bir general var. Bu bahsi geçen asker bozuntusunu ülkemizin çıkar düşmanı herkes desteklemekte. Meşru hükümet de bu duruma karşı diyor ki: Bak Türkiye ben senin dostunum ama senin düşmanların benim düşmanımı destekliyor. Dolayısıyla zordayım. Onlar benden askeri ve teknik açıdan güçlü, ben başa çıkamıyorum. Topraklarımı sana açıp davet ediyorum. Gelip senin ve benim düşmanlarımla yani ortak düşmanla nasıl mücadele edeceğimi bana öğretip biraz da malzeme ve teknik destek verir misin? Lütfen buyur gel !!!

Siyasi iktidar bu daveti ülke çıkarlarına uygun bulup asker göndermek için anayasa gereğince Meclis'in onayına sunuyor. Buraya kadar her şey normal. Sanallık buradan sonra başlıyor. İktidar partisinden sonra en çok oyu alan ana muhalefet partisi asker göndermeye karşı çıkıyor. Gerekçe olarak da 'bizim orada ne işimiz var, Libya'nın iç sorunu' diyor. Sözde dindar ve gelenekçi parti de karşı çıkıyor. Çünkü onlar da ilkesiz bir biçimde, mevcudiyetlerinin sonlandırılmasına kendini adamış olan ana muhalefete eklemlenmiş durumda. Bu süreçte terör destekçisi siyasi soytarıları değerlendirmeye bile gerek duymuyorum.

Ancak en şaşırtan ve kendiyle çelişen davranışı ana partiden kopan ve kendini Ülkücü-milliyetçi diye tanımlayan yeni parti gösteriyor. O da tezkereye karşı. Anlayacağınız aralarında hiç bir benzerlik olmayan dört farklı akım tek hedefte birleşmiş durumda. O da tezkereyi engellemek! Tezkereye tek şartsız destek veren derdi Türkiye ve Türk milletinin güvenliği ve çıkarları olan Cumhur İttifakı'nın bileşeni olan parti. MHP bu tezkereyi Cumhur İttifakı'nın ortağı olduğu için desteklemiyor. Türkiye ve Türk milleti için destekliyor ama diğer muhalefetin reddediş sebebi Sayın Cumhurbaşkanı'na olan kin ve düşmanlıkları.

Yani 'Devletin Reisi' başarılı olmayıp zora düşsün de bunun karşılığında isterse ülke batsın perspektifinde tutum ve davranış sergiliyorlar.

Ey adı iyi ve niyeti kötü parti senin Ülkücülüğün bu mu? Senin Türkiye sevdan bu mu? Sana atandan miras kalan cihanşümul cihan hakimiyeti mefkuren bu değil! Tabi ki çünkü sende böyle değerleri barındıran bir siyasi parti değilsin!

Şimdi Türk askerinin Libya'da olmasına cevap arayanlara söyleyeceğim son sözler şu olsun: Kemalistler bilmeli ki, Mustafa Kemal 110 yıl önce neden oradaysa bugün de Türk askeri bu nedenle orada. Çakma Ülkücüler bilmeli ki, ataları yüzyıllar boyunca neden o coğrafyada kaldılarsa bugün de torunları aynı amaç ve ülküyle orada. Sözde dindar ve terör destekçilerini ise cevap vermeye layık bulmuyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.