Hava Durumu

Kuytul amacın ne?

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2021 06:30

Çok merak ediyorum! İnsan hangi halet-i ruhiyede olur ki; üstlendiği İslam alimliği kimliğini bir kenara bırakıp, asıl işinden daha fazla siyasi mecrada var olma mücadelesi verir.

Alparslan Kuytul'dan bahsediyorum. Kendi açıklama ve beyanlarına bakarak hakkında bir çıkarımda bulunursak, siyasi söylevlerini bir kenara koyduğumuzda, İslam'ı olduğu gibi sade yaşamak isteyen ve böyle olması gerektiğine taraf olan dindar camianın belirgin bir aktörü gibi görünüyor.

 Ama o duruş galiba sadece görüntüden ibaret!

O şahsın ne kadar dindar olduğuyla, kendi şahsında  İslam'ı nasıl yaşayacağıyla kimsenin bir sorunu yok.

Peki sorun nerede?

Uluslararası camiada akademik veya sosyo-kültürel alanda ses getiren ciddi bir başarısı olmayan bu şahıs, neden bu ülkenin gündemini son yıllarda aralıklarla da olsa bu kadar meşgul ediyor değil mi?

Dini yapılanmalarda köklü bir geleneğin başat aktörlerinden biri olursunuz veya eserleriniz Dünya'nın farklı coğrafyalarında ses getirir... Bu gibi olumlu bileşenler sizi ülkenizde de alan paydaşlarınız arasında bir adım öne çıkarır.

Şimdi nasıl oluyor da sivri dili ve devlet otoritesini sallamayan hal ve davranışlardan başka bir meziyeti (!)  olmayan bu adam ülkede böylesine yüksek enerjili gündem olmayı başarıyor.

 Başarıyor mu?

 Yoksa başartılıyor mu?

Ben bu adamın ağzından şimdiye kadar Türkiye'nin hayrına olacak bir söz duymadım. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki çukur eylemleri sırasında operasyonları eleştirerek aynen şu cümleyi kullanmıştı :

 "Yav onlar (PKK) senin iki polisini öldürmüş de ne olmuş. ( Şehit bile demiyor söylevinde!)

 Sen de git onlardan on tane öldür. Gidip Kandil'i niye bombalıyorsun."

  Adı geçen şahsın bu içerikli sesli videosu internette var. İsteyen bulup dinleyebilir.

Başka bir zaman yine zehir kusmuştu.

 Türkiye kendi güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoru ve kurulması planlanan terör devleti oyununu bozmak için farklı tarihlerde Suriye'nin kuzeyine büyük çaplı operasyonlar yaptı. Bu süreçte milli ve manevî duyguları en zayıf olanlar bile sefere çıkan ordunun duacısıydı. Ama bu şahsiyet yine o süreçlerde Türkiye'yi küçük düşürücü açıklamalardan geri durmadı. Suriye'de terör bölgesinde yapılacak harekat için;

 "Türkiye, Suriye'ye girer ama çıkamaz. Senin karşında kim var sanıyorsun? Senin karşında Amerika var." diye nara atıyordu.

Sanki onun burada böyle bağırması için düğmesine ABD'den basılıyormuş gibi geliyor. Ama o kadar çapı var mı, bilmiyorum.

Ayrıca bütün değerlendirmelerde devleti suçlayan, itibarsızlaştırmaya çalışan, hatta hatta kendini devletin üstünde gören bir duruş sergiliyor.

 Şimdi siz bir din adamı profiliyle kendinizi ortaya koymuşsunuz. Ama bunun yanında bu ülke ve bu milletin hayrına olmayacak bütün işleri destekliyorsunuz. Her fırsatta bu devleti yerden yere vuruyorsunuz.

 Şimdi sana sorulmaz mı,  'senin amacın ne?' diye...

Şahsi kanaatim, arka planı henüz bilinmemekle beraber, pek de zekice olmayan ve içi boş fitne yüklü çıkışları Türkiye düşmanlarını sevindirici nitelikte.

 Ameli böyle olunca kendisinin kim olduğunun önemi yok. Bu haliyle bu kişilik de 'hilalin gölgesi haram olsun' dediklerimize dahildir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.